Italia anunță reguli drastice pentru persoanele nevaccinate!

0 1.738

Pentru a reduce riscul de creștere a infecțiilor cu noul coronavirus, autoritățile italiene au anunțat că se vor aplica reguli mai stricte din prima săptămână a lunii decembrie. Pe 24 noiembrie, Consiliul de Miniștri din Italia a aprobat un decret la propunerea președintelui Mario Draghi și a ministrului Sănătății Roberto Speranza.


Potrivit unui comunicat de presă emis autoritățile din Italia, persoanelor nevaccinate și care nu au trecut prin boală nu vor mai avea acces în locurile publice și nu vor mai putea participa la activități publice, precum baruri, restaurante, teatre, cinematografe, cluburi, evenimente sportive, concerte, săli de sport.

„Începând cu 6 decembrie 2021, este introdus noul Green Pass; care va fi valabil doar în cazul persoanelor imunizate prin vaccin sau trecute prin boală”, a explicat guvernul italian.

Anterior, cetățenii italieni nevaccinati și care nu au trecut prin boală, precum și străinii, puteau frecventa diferite locuri doar prezentând un test COVID-19 negativ efectuat în decurs de 48 de ore. Din 6 decembrie, regula testării nu va mai exista!

În plus, persoanele care au un test recent negativ pentru coronavirus nu vor mai avea permisiunea de a folosi transportul public, din 6 decembrie. Anterior, această regulă se aplica numai celor care fac călătorii cu trenul pe distanțe lungi și zboruri interne.

Pe lângă noile măsuri anunțate, autoritățile au anunțat că vaccinarea devine obligatorie și în cazul altor categorii de angajați, precum cei din educație, armată și poliție. Până acum, vaccinarea era obligatorie doar în domeniul sănătății.

Leave A Reply

Your email address will not be published.