Grecia va recunoaște certificatul de recuperare COVID-19 cu valabilitatea de maxim 90 de zile!

0 395

Călătorii eligibili să intre în Grecia, care poartă cu ei dovada recuperării din cauza COVID-19, ar trebui să știe acum că valabilitatea acestor certificate a fost scurtată de la 180 de zile la 90 de zile. Măsura a fost anunțată de autoritățile elene.


Autoritatea Aviației Civile din Grecia (CAA) a anunțat vineri, 9 decembrie, că certificatele de recuperare COVID-19 vor fi acum valabile maxim 90 de zile pentru intrarea în Grecia.

„ Călătorii care doresc să intre în Grecia pe baza certificatului de recuperare, trebuie să aducă un certificat de boală eliberat la treizeci (30) de zile după primul test pozitiv, iar valabilitatea acestuia va fi de până la nouăzeci (90) de zile”, notează CAA într-un comunicat de presă.

Până acum, călătorii puteau intra în Grecia pe baza unui certificat de recuperare cu valabilitatea de maxim 180 de zile, dar nu mai devreme de 30 de zile de la testul pozitiv. De exemplu, în prezent, certificatele care rămân valabile sunt cele eliberate după 15 iulie dar nu mai târziu de 15 noiembrie.

Decizia va afecta călătorii din 43 de țări ale lumii care nu au fost vaccinați, dar care până acum au fost eligibili să intre cu dovada că s-au îmbolnăvit, în special pe cei care au fost infectați cu COVID-19 între 15 aprilie și 15 iulie anul acesta.

Aceste 43 de țări sunt: ​​Australia, Albania, Andorra, Armenia, Azerbaidjan, Argentina, Bahrain, Belarus, Bosnia și Herțegovina, Brunei, Canada, China, Chile, Chinese Taipei, Israel, India, Japonia, Iordania, Kosovo, Kuweit, Liban, Moldova, Monaco, Muntenegru, Mexic, Noua Zeelandă, Macedonia de Nord, Oman, Qatar, Rusia, San Marino, Arabia Saudită, Serbia, Coreea de Sud, Singapore, Turcia, Ucraina, Emiratele Arabe Unite, Regatul Unit, Statele Unite ale Americii America, Uruguay și Vatican.

Cu toate acestea, aceștia pot intra în Grecia dacă fac un test PCR pentru COVID-19 în ultimele 72 de ore înainte sau un test rapid în ultimele 48 de ore înainte de a intra în Grecia.

În afară de rezidenții din țările terțe enumerate mai sus, li se permite să intre în Grecia din alte țări ale lumii, cetățenii UE și Schengen, soțul (sau persoana cu care conviețuiesc), precum și copiii lor minori.

Leave A Reply

Your email address will not be published.