Noile condiții de intrare în Belgia: completarea unui formular ”Passenger Locator Form”

1 7.891

În continuarea informațiilor referitoare la condițiile de intrare pe teritoriului Regatului Belgiei, Ministerul Afacerilor Externe precizează că autoritățile belgiene au revizuit condițiile de intrare în scop turistic (călătorie neesențială).

Noile condiții de intrare în Belgia

Astfel, începând cu data de 1 august 2020, toate persoanele, care intră în Belgia în scop turistic, vor fi obligate să completeze anterior intrării formularul online, Passenger Locator Form.

Sunt exceptate de la măsura menționată anterior:

  • persoanele care călătoresc pe alte rute decât aeriană sau navală și care rămân pe teritoriul Belgiei pentru maximum 48 de ore (inclusiv în scopul tranzitului);
  • persoanele a căror călătorie în afara Regatului Belgiei nu depășește 48 de ore.

MAE recomandă cetățenilor români, care intenționează să călătorească în Belgia, să consulte informațiile publicate pe site-ul autorităților belgiene.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles 0032 (0)2 347 5338,  0032 (0)2 345 0040 și 0032 (0)2 344 1658, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice 0032(0)2 344 0854.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.