Noile condiții de călătorie pe teritoriul Sloveniei, din 31 iulie 2020

0 14.051

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autoritățile slovene au anunțat noi măsuri privind condițiile de intrare și tranzit pe teritoriul Republicii Slovenia, intrate în vigoare la data de 31 iulie 2020.

Noile condiții vizează cetățenii care vin din state cu risc epidemiologic ridicat, printre care și România, alături de alte țări europene, precum Bulgaria și Luxemburg.

Astfel, conform informațiilor comunicate public de către autoritățile slovene, cetățenii venind din România care intră în Republica Slovenia în scopul șederii (și nu al tranzitului) trebuie să intre în autoizolare timp de 14 zile la hotel sau în altă locație desemnată

Persoanele care NU pot indica o locație pentru efectuarea autoizolării vor fi plasate în carantină instituționalizată. Sunt exceptate de la măsura autoizolării/carantinei anumite categorii de persoane, cum ar fi persoanele aflate în tranzit sau transportatorii. Lista cu toate categoriile exceptate poate fi consultată pe site-ul Ambasadei României la Ljubljana sau mai jos, în cadrul articolului.

exceptii-lista-rosie-slovenia

Cu privire la tranzit, autoritățile slovene au precizat că acesta este permis. Condiția principală: durata tranzitului să nu depășească 12 ore. De asemenea, autoritățile locale pot solicita cetățenilor români, care tranzitează teritoriul Republicii Slovenia spre alte state europene, documente justificative privind dreptul de intrare pe teritoriul statului de destinație, precum și scopul deplasării. Cu toate acestea, persoanelor cu simptome clare de infecție (febră, tuse etc.) nu le va fi permisă tranzitarea teritoriului Republicii Slovenia.

Leave A Reply

Your email address will not be published.