Condiții de intrare în Belgia și regulile pe care trebuie să le respectați în Belgia

0 13.914

Începând cu data de 15 iunie 2020, Belgia și-a deschis granițele pentru cei ce călătoresc spre și dinspre statele membre UE, inclusiv Regatul Unit și cele 4 state membre ale spațiului Schengen (Elveția, Norvegia, Islanda și Liechtenstein).

În prezent, nu există restricții de călătorie pentru teritoriul belgian pentru cetățenii care vin din România.

Condiții de intrare în Belgia

Belgia menține restricțiile temporare pentru călătoriile neesențiale către și dinspre statele terțe, inclusiv pentru cele 14 state terțe pentru care UE a emis o recomandarea de a autoriza progresiv călătoriile neesențiale. Cele 14 state sunt terțe: Algeria, Australia, Canada, Georgia, Japonia, Muntenegru, Maroc, Noua Zeelandă, Rwanda, Serbia, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia și Uruguay cărora li se va adăuga eventual și China, pe baza de reciprocitate.

Informații privind condițiile de intrare pe teritoriul belgian sunt disponibile aici: https://diplomatie.belgium.be/fr ; www.info-coronavirus.be/fr 

Pe teritoriul Belgiei trebuie respectate următoarele reguli generale:

  • respectarea măsurilor de igienă și de distanțare socială;
  • privilegierea activităților în exterior;
  • adoptarea de precauții și măsuri suplimentare în prezența persoanelor care prezintă riscuri;
  • activități de grup cu maxim 15 persoane, inclusiv copiii (la domiciliu, restaurant sau în exterior);
  • masca obligatorie.

Transportul public este accesibil, însă este obligatorie purtarea măștii de protecție de către toți călătorii în vârstă de peste 12 ani și respectarea distanțării sociale. Purtarea măștii este recomandată și în spațiile închise.

Leave A Reply

Your email address will not be published.