fbpx Noile condiții de călătorie în Polonia: test PCR COVID-19 sau carantină sau vaccin!

Noile condiții de călătorie în Polonia: test PCR COVID-19 sau carantină sau vaccin!

0 1.905
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autoritățile poloneze au revizuit condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Polone, în contextul pandemiei de COVID-19, noile măsuri fiind introduse cu titlu temporar, începând cu 28 decembrie 2020 şi până la data de 31 ianuarie 2021.

Polonia a decis introducerea unor măsuri restrictive suplimentare

Cu titlu temporar, Guvernul polonez a decis aplicarea unor măsuri restrictive valabile până la data de 14 martie 2021.

Călătorii care sosesc în Republica Polonă până la data de 14 martie 2021, din statele membre UE, inclusiv România, prin intermediul transportului organizat (cu avionul, trenul sau autocarul), precum şi cetăţenii statelor membre UE care se deplasează în Polonia prin trecerea frontierei externe a UE (respectiv din Ucraina, Belarus sau Federaţia Rusă) trebuie să intre în carantină la o locație declarată la sosire, pentru o perioadă de 10 zile, cu suportarea cheltuielilor aferente de către persoanele în cauză.

La intrarea în Republica Polonă, călătorii trebuie să furnizeze autorităţilor de frontieră adresa la care vor efectua carantina obligatorie, precum şi un număr de telefon de contact și să se deplaseze imediat la locuința declarată. Perioada de 10 zile de carantină va fi calculată începând cu ziua următoare intrării în acest stat.

Sunt exceptate de la obligativitatea intrării în carantină

Sunt exceptate de la obligativitatea intrării în carantină persoanele care se deplasează în Republica Polonă din statele membre UE cu autoturisme personale (până la şapte locuri), persoanele care au fost vaccinate pentru COVID-19, persoanele care dețin un rezultat negativ al unui test pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat înainte de trecerea frontierei poloneze (dacă rezultatul testului se încadrează într-un interval de 48 de ore calculate de la momentul recepționării rezultatului testului), elevii, studenţii, anumite grupuri profesionale (marinari, personal aerian, militari, corp diplomatic, persoane care efectuează deplasări în cadrul activităţilor profesionale şi alte categorii), precum și cetățenii și rezidenții statelor membre UE aflați în tranzit pe teritoriul Poloniei, care se deplasează către statul de domiciliu sau reşedinţă. Informații suplimentare pot fi consultate în textul Hotărârii.

În timpul carantinei:

  • persoanele în cauză nu pot părăsi locația unde efectuează carantina;
  • plimbarea animalelor de companie, deplasarea la magazin sau la medic sunt interzise;
  • în situația prezentării unor simptome specifice COVID-19 (stare de rău, febră, tuse, dificultăți de respirație), trebuie contactată o unitate medicală (clinică) și stabilită o consultaţie prin telefon cu un medic generalist.

Important! Poliția verifică dacă persoanele aflate în carantină respectă această măsură! Nerespectarea carantinei este sancționată cu amendă de până la 30.000. PLN, decizia cu privire la cuantum fiind luată de la caz la caz.

Până la data de 28 februarie 2021, transportul feroviar internațional de călători cu trecerea frontierei Poloniei, care este frontieră externă a UE, este suspendat. Nu există interdicţii privind transportul feroviar de călători dintre Polonia şi statele membre UE şi nici privind transportul aerian de călători cu aceste state, inclusiv cu România. Traficul aerian intern se desfășoară în condiții normale.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.