blank

Noi restricții de călătorie în America în urma decretului semnat de Președintele Biden. (video)

1 874

Președintele american, Joe Biden, a semnat un decret prin care impune noi restricții de călătorie. Decretul este parte a noului său plan de combatere a pandemiei Covid -19.

Președintele Biden a semnat un decret prin care purtarea măștii devine obligatorie.

Printre decretele semnate pe 21 ianuarie 2021, prima zi în funcție a președintelui Joe Biden, se numără cel privind purtarea măștii – acum obligatorie în Statele Unite în toate clădirile federale, aeroporturile și la bordul avioanelor, sub deviza #100daysmaskchallenge.

Companiile aeriene American Airlines, Delta Air Lines, United Airlines, dar și alte companii americane declarau că responsabilitatea purtării măștii nu depinde doar de politica companiilor private. Potrivit Casei Albe, măsura acoperă acum transportul public aflat sub jurisdicție federală, inclusiv zborurile interstatale și internaționale.

Călătorii vor trebui să se auto-izoleze la intrarea pe teritoriul american.

Un alt decret, care va intra în vigoare pe 26 ianuarie, se referă la stabilirea carantinei pentru călătorii care sosesc din străinătate pe calea aerului, fără a preciza însă durata izolării. CDC (Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din America) recomandă auto-izolarea călătorilor pentru zece zile. De asemenea, pasagerii vor trebui să fie testați înainte de a călători în Statele Unite, conform solicitării CDC.

Aceste noi măsuri ajută Airlines for America, asociația companiilor aeriene americane, dar și sindicatele. Printre membrii Echipajelor de Cabină, care au avut uneori probleme cu aplicarea regulilor, Asociația Însoțitorilor de Zbor – CWA (AFA-CWA, care are aproximativ 50.000 de membri) a subliniat că „o singură regulă federală privind purtarea măștilor va proteja personalul de cabină și alți muncitori de viitoarele probleme”.

Până în prezent, potrivit CNBC, aproape 3.000 de pasageri nu au fost lăsați să călătorească de companiile aeriene Delta, United, Frontier, Spirit, JetBlue, Alaska, Hawaiian și Allegiant. Numărul real este probabil mai mare, deoarece American Airlines și compania low-cost Southwest nu vor să dezvăluie câți pasageri nu au avut voie să călătoreacă, fiind testați pozitiv înainte de îmbarcare.

Vor fi noi centre de vaccinare disponibile.

De asemenea, Președintele Biden a promis că va crește numărul locurilor de vaccinare prin crearea de „Centre de Vaccinare a Comunității Federale” în stadioane, gimnazii și centre de conferințe. Vor fi mii de muncitori suplimentari, unii dintre aceștia de la agențiile federale, dar și militari, precum și primii respondenți.

Biden a declarat că începând cu luna viitoare ar trebui să existe 100 dintre aceste centre. Una dintre promisiunile electorale ale lui Biden a fost că în primele 100 de zile ale mandatului său vor fi vaccinați peste 100 de milioane de cetățeni americani.

„Nu am intrat în această criză peste noapte și va dura luni de zile până când vom reuși să ieșim din ea”, a spus Biden, avertizând că țara va depăși probabil 500.000 de decese în luna februarie.

Leave A Reply

Your email address will not be published.