Lufthansa va efectua cel mai lung zbor de pasageri din istoria companiei, având la bord exploratori pentru viitoarea misiune la Polul Sud.
La 1 februarie 2021, Lufthansa va pleca în cel mai lung zbor de pasageri din istoria companiei. Acest zbor inedit efectuat de compania aeriană va fi făcut în numele Institutului Alfred Wegener, Helmholtz Center for Polar and Marine Research (AWI) din Bremerhaven.
Cursa va fi operată cu cel mai modern avion al Grupului Lufthansa, un Airbus A350-900. Se va zbura pe o distanță de 13.700 de kilometri, fără escală, de la Hamburg la Mount Pleasant, în Insulele Falkland.
Zborul va fi operat în condiții speciale.
Durata zborului LH2574 va fi de aproximativ 15 ore. La bordul aeronavei vor fi 92 de pasageri. Jumătate dintre aceștia vor fi oameni de știință / exploratori, iar cealaltă jumătate va cuprinde echipajul pentru viitoarea expediție cu nava de cercetare Polarstern.
Deoarece cerințele de igienă pentru acest zbor sunt extrem de ridicate, căpitanul aeronavei, Rolf Uzat, și echipajul său format din 17 membri au intrat într-o carantină de 14 zile, începând de sâmbăta trecută, în același timp cu pasagerii.
Pregătirile pentru acest zbor special sunt imense. Acestea includ pregătire suplimentară pentru piloți pentru navigarea pe hărți electronice speciale pentru zbor și aterizare, precum și gestionarea kerosenului disponibil la baza militară Mount Pleasant pentru zborul de întoarcere.
Aeronava Airbus A350-900 este în prezent staționată la München, unde este pregătită pentru zbor. La Hamburg, aeronava va fi încărcată cu produsele necesare zborului și bagaje suplimentare necesare expediției, care vor fi dezinfectate și vor rămâne sigilate până la plecare.
La bord vor exista și containere suplimentare pentru deșeurile reziduale, deoarece acestea pot fi eliminate numai după ce avionul va ajunge înapoi în Germania.
Pregătirile pentru zbor au început în vara anului 2020.
Echipajul Lufthansa include tehnicieni și personal necesar la sol pentru manipularea bagajelor și întreținerea aeronavei la destinație, care vor intra în carantină la retur din cauza cerințelor guvernamentale.
Zborul de întoarcere, LH2575, este programat să plece spre München pe 03 februarie. Acesta va transporta echipajul Polarstern, care plecase pe 20 decembrie pentru a aproviziona stația Neumayer III din Antarctica.
Pentru a face cercetările cât mai ecologice posibil, Institutul Alfred Wegener va compensa emisiile de CO2 provenite din zboruri prin intermediul organizației non-profit pentru protecția climei – cum este și cazul acestui zbor special. Institutul donează fonduri pentru fabricile de biogaz din Nepal pentru fiecare milă parcursă, reducând astfel aceeași cantitate de emisii de CO2.
Pregătirile pentru zborul special au început în vara anului 2020. Ruta obișnuită prin Cape Town nu a fost fezabilă din cauza pandemiei din Africa de Sud, lăsând disponibilă doar ruta prin Insulele Falkland.
După aterizarea pe Insulele Falkland, personalul științific își vor continua călătoria către Antarctica, pe nava de cercetare Polarstern.