Noi reguli pentru romanii care vin in tara din zona galbena. Carantina de 14 zile sau testare in a 5-a zi.

0 27.665

OFICIAL: Lista tarilor din zona galbena, stabilita de Romania pe 5 octombrie 2020 si noile reguli pentru cei ce călătoresc din zona galbenă spre România

Știrea inițială 30 septembrie 2020: Miercuri, Ludovic Orban a anunțat noi reguli pentru persoanele care vin în România din țările aflate pe lista galbenă. Din NOUA listă galbenă care va fi actualizată luni, conform imperatortravel.ro care citează digi24.ro.

Astfel, cei care intră în țară vor intra în carantină dacă vin din state afectate de epidemia de coronavirus. Totuși, persoanele plasate în carantină pot evita să stea 14 zile izolați dacă fac în a 5-a zi un test COVID și acesta este negativ.

Pentru cei care vin în România și stau aici o perioadă de maximum 3 zile nu se va impune obligația carantinării, dar trebuie să prezinte un test COVID negativ efectuat cu 48 de ore înainte de intrarea în țară.

Dacă vor să stea mai mult de 3 zile, vor avea la dispoziție două variante. Carantină 14 zile, în cazul în care doresc să nu stea în carantină 14 zile, în a cincea zi vor avea posibilitatea de efectuare a testului, iar în cazul în care testul este negativ, la momentul primirii testului negativ vor putea ieși din carantină.

Luni, Comitetul Național pentru Situații de Urgență va reintroduce restricții pentru țările care au un nivel de infectare superior celui din România. Deci nu se schimbă criteriul de clasificare al țărilor în raport cu pandemia de COVID-19.

Vom sta cu ochii pe Comitetul Național pentru Situații de Urgență și vom anunța noutățile. Inclusiv ce se va întâmpla cu zborurile dintre România și țările aflate pe lista galbenă. Posibil ca acestea să se suspende, dacă se respectă normele aplicate și în trecut!

Leave A Reply

Your email address will not be published.