OFICIAL: Lista tarilor din zona galbena, stabilita de Romania pe 5 octombrie 2020.

5 20.120

Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă adoptă Hotărârea nr. 47 din 05.10.2020 privind aprobarea listei țărilor/zonelor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea și stabilirea unor măsuri în domeniul sănătății publice.Art. 1 (1) Se aprobă lista țărilor/zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, în vigoare începând cu data de 07.10.2020, prevăzută în anexă.

Lista tarilor din zona galbena, stabilita de Romania

După cum puteți observa, tot mai multe țări din Europa au intrat pe lista galbenă a României: Andorra, Muntenegru, Spania, Cehia, Moldova, Franta, Olanda, Gibraltar, Belgia, Armenia, Marea Britanie, Islanda, Luxemburg, Danemarca, Ungaria, Slovacia, Ucraina, Austria si Georgia.

2 (2) Se exceptează de la măsura prevăzută la alin. (1), persoanele care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat, dacă rămân pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) și prezintă un test negativ pentru SARSCoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea intrării pe teritoriul național.

(3) Persoanele care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat prevăzute la alin. (1) și intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile, pot ieși din carantină după a 10 zi, dacă efectuează un test pentru SARS-CoV-2 în a 8 a zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptomatologie specifică.

Hotararea nr.47, aprobata de CNSU

Leave A Reply

Your email address will not be published.