Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Modificare la condiții de intrare în Grecia, în contextul pandemiei de COVID-19: testarea rapidă!

1 1.429

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autoritățile elene au anunțat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Greciei, în contextul pandemiei de COVID-19.

Astfel, în conformitate cu informațiile comunicate oficial de autoritățile elene, începând cu data de 20 noiembrie 2020, toate persoanele care intră în Republica Elenă, pe cale rutieră, prin punctul de frontieră Promachonas, vor fi supuse testării rapide pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, rezultatul fiind comunicat imediat.

Accesul pe teritoriul Republicii Elene va fi permis numai persoanelor care vor obține un rezultat negativ la testarea rapidă. Sunt exceptați de la măsura testării rapide transportatorii de marfă.

MAE subliniază că această nouă măsură are un caracter suplimentar, menținându-se obligativitatea prezentării unui test PCR negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, prelevat cu maximum 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul elen.

Totodată, MAE reamintește că toate persoanele care intră în Republica Elenă au obligația de a completa formularul PLF (Passenger Locator Form) cu cel puțin 24 de ore înaintea începerii călătoriei, indiferent de statul din care sosesc.

MAE reiterează recomandarea adresată cetățenilor români de a se informa temeinic anterior deplasării în străinătate și de a respecta cu strictețe  măsurile adoptate în contextul pandemiei de COVID-19.

Menționăm că se poate călători din Grecia spre România fără obligativitatea de a intra în carantină / izolare. Grecia nu este pe lista galbenă a României, actualizată pe 20 noiembrie 2020.

Leave A Reply

Your email address will not be published.