fbpx OFICIAL: Lista galbena a României cu tarile considerate cu risc epidemiologic ridicat, valabila din 21 noiembrie 2020

OFICIAL: Lista galbena a României cu tarile considerate cu risc epidemiologic ridicat, valabila din 21 noiembrie 2020

10 41.980
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 20 noiembrie 2020, Hotărârea numărul 55. Prin această hotărâre a fost actualizată lista țărilor și zonelor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România.

Pe lista galbenă regăsim numeroase țări din Europa, cum ar fi: Andorra, Cehia, Luxemburg, Franța, Slovenia, Elveția, Muntenegru, , Georgia, Croația, Polonia, Macedonia de Nord, Portugalia, Bulgaria și multe altele. De pe lista galbenă, au ieșit Belgia, Spania, Slovacia, Olanda. Au reintrat pe listă Serbia și Statele Unite ale Americii.

Atașat prezentei informări aveți Hotărârea CNSU numărul 55 și lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

Lista-State-risc-epidemiologic-ridicat_20.11.2020

Hotarare-CNSU-nr.-55-din-20.11.2020

Lista va fi publicată și pe site-ul cnscbt.ro!

10 Comentarii
 1. […] OFICIAL: Lista galbena a României cu tarile considerate cu risc epidemiologic… […]

 2. anca says

  unde scrie ca este valabila din 21 noiembrei?

  1. Sorin Rusi says

   Intra in vigoare in ziua urmatoare publicarii. A fost votata si publicata pe 20 noiembrie, in vigoare din 21 noiembrie.

 3. anca says

  unde este mentionat acest lucru ? in care lege? Ati verificat in monitorul oficial azi si ati vazut ca fost publicat . Art 3 al acestei hotarari mentioneaza ” Art.3 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național
  de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte
  administrative ale conducătorilor acestora.” Celelalte hotarari anterioare, da, precizau din ce moment intra in vigoare! Aceasta nu mentioneaza decat art 3. Daca documentati dvs cu legea in care se mentineaza ce ati raspuns dvs m ar ajuta! Altfel este doar presupunerea dvs. Atata timp cat nu mentioneaza data intrarii in vigoare atunci data este cea din ziua in care s a dat hotarirea, adica 20 noiembrie

  1. Sorin Rusi says

   Da, scrie in legea cadru a starii de alerta. O cautati si o veti gasi. Ba mai mult, H55 a foat adoptata pe la ora 20:00 si publicata pe siteul oficial undeva aproape de miezul noptii. Ma indoiesc ca va va fi valabila pe 20 noiembrie :)).

 4. anca says

  buna seara. am citit, nu este mentionat. Am citit toata legea. daca gasiti dvs scrieti ,va rog in reply la acest mesaj . SI stiu cat de cat cadrul legislativ . O decizie nu se aplica dupa ora ci dupa zi in care e publicata .
  nu este mentionata intrarea in vigoare a deciziei! In Romania toate se aplica dupa ureche. Iar DSP ul nici azi dimineata habar nu avea de aceasta hotarre. Nici Politia de frontiera! Poate in sec acesta ne trezim si noi si facem lucrurile sa functioneze bine si responsabil nu dupa ureche!

  1. Sorin Rusi says

   E treaba DSP-ului sa isi faca treaba, nu a noastra. Noi ne facem treaba noastra. Uite, CNSCBT mentioneaza ca masurile intra in vigoare din 21 noiembrie, ora 21:00, la 24 de ore dupa aprobare.

 5. […] OFICIAL: Lista galbena a României cu tarile considerate cu risc epidemiologic… […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.