OFICIAL: Lista galbena a României cu tarile considerate cu risc epidemiologic ridicat, valabila din 21 noiembrie 2020

37 81.374

Update 4 decembrie 2020: OFICIAL: Lista galbena a României cu tarile considerate cu risc epidemiologic ridicat, valabila din 5 decembrie 2020. Lista a fost publicată astăzi, 4 decembrie!

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 20 noiembrie 2020, Hotărârea numărul 55. Prin această hotărâre a fost actualizată lista țărilor și zonelor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România.

Pe lista galbenă regăsim numeroase țări din Europa, cum ar fi: Andorra, Cehia, Luxemburg, Franța, Slovenia, Elveția, Muntenegru, , Georgia, Croația, Polonia, Macedonia de Nord, Portugalia, Bulgaria și multe altele. De pe lista galbenă, au ieșit Belgia, Spania, Slovacia, Olanda. Au reintrat pe listă Serbia și Statele Unite ale Americii.

Atașat prezentei informări aveți Hotărârea CNSU numărul 55 și lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

Lista-State-risc-epidemiologic-ridicat_20.11.2020

Hotarare-CNSU-nr.-55-din-20.11.2020

Lista va fi publicată și pe site-ul cnscbt.ro!

37 Comentarii
  1. anca says

    unde scrie ca este valabila din 21 noiembrei?

    1. Sorin Rusi says

      Intra in vigoare in ziua urmatoare publicarii. A fost votata si publicata pe 20 noiembrie, in vigoare din 21 noiembrie.

  2. anca says

    unde este mentionat acest lucru ? in care lege? Ati verificat in monitorul oficial azi si ati vazut ca fost publicat . Art 3 al acestei hotarari mentioneaza ” Art.3 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național
    de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte
    administrative ale conducătorilor acestora.” Celelalte hotarari anterioare, da, precizau din ce moment intra in vigoare! Aceasta nu mentioneaza decat art 3. Daca documentati dvs cu legea in care se mentineaza ce ati raspuns dvs m ar ajuta! Altfel este doar presupunerea dvs. Atata timp cat nu mentioneaza data intrarii in vigoare atunci data este cea din ziua in care s a dat hotarirea, adica 20 noiembrie

    1. Sorin Rusi says

      Da, scrie in legea cadru a starii de alerta. O cautati si o veti gasi. Ba mai mult, H55 a foat adoptata pe la ora 20:00 si publicata pe siteul oficial undeva aproape de miezul noptii. Ma indoiesc ca va va fi valabila pe 20 noiembrie :)).

  3. anca says

    buna seara. am citit, nu este mentionat. Am citit toata legea. daca gasiti dvs scrieti ,va rog in reply la acest mesaj . SI stiu cat de cat cadrul legislativ . O decizie nu se aplica dupa ora ci dupa zi in care e publicata .
    nu este mentionata intrarea in vigoare a deciziei! In Romania toate se aplica dupa ureche. Iar DSP ul nici azi dimineata habar nu avea de aceasta hotarre. Nici Politia de frontiera! Poate in sec acesta ne trezim si noi si facem lucrurile sa functioneze bine si responsabil nu dupa ureche!

    1. Sorin Rusi says

      E treaba DSP-ului sa isi faca treaba, nu a noastra. Noi ne facem treaba noastra. Uite, CNSCBT mentioneaza ca masurile intra in vigoare din 21 noiembrie, ora 21:00, la 24 de ore dupa aprobare.

  4. Amador Rivas says

    Daca eu locuiesc in Suedia, iar aeroportul din Danemarca, Copenhaga imi este la indemana, si vreau sa vin in Romania, am sa fiu bagat la izolare chiar daca mentionez ca tara din care vin este Suedia si arat biletul de tren care m-a lasat direct in aeroport ? Nu gasesc informatia 🙂

    1. Sorin Rusi says

      Se calculeaza in functie de aeroportul de plecare.

  5. Dumi says

    Daca vin din Anglia in Romania intru in carantina?

    1. Sorin Rusi says

      Atata timp cat Marea Britanie nu mai e pe lista galbena, nu se mai impune carantina pentru cei ce calatoresc in Romania.

  6. StefanL says

    Bună seara.
    Dacă vin în România plecând din Lituania trebuie sa stau în carantina 14 zile?? Menționez faptul ca zborul este cu escala în Olanda.

    1. Sorin Rusi says

      Da, se sta in izolare. Se ia punct de reper aeroportul de plecare.

  7. Elena M says

    Carantina/izolare doar pentru persoana care vine din acele tari ?sau toata familia cu care locuieste?
    Planuiesc sa ma duc in Franta la sfarsitul lunii Decembrie si sa ma intorc in Ianuarie

    Multumesc

    1. Sorin Rusi says

      Toata familia daca nu va puteti izola / carantina singuri.

  8. Apostu Vasile says

    Pe 16.12.2020 vreau sa plec in Olanda cu masina personala. Mai imi trebuie ceva declaratii sau ceva acte pentru vama.
    Stiti daca mai sunt restrictii prin tarile pe care le tranzitez (Ungaria, Austria, Germania).
    Multumesc mult.

    1. Sorin Rusi says

      Evident! Trebuie sa urmariti cerintele pentru fiecare tara prin care treceti si sa respectati conditiile de tranzit. Unele va vor cere adresa de cazare, altele poate va cer dovada ca veti sta la un hotel ceva….Sunt tari care va solicita scopul si dovada deplasarii…

  9. Apostu Vasile says

    Pe 16.12.2020 vreau sa plec in Olanda cu masina personala. Mai imi trebuie ceva declaratii sau ceva acte pentru vama.
    Stiti daca mai sunt restrictii prin tarile pe care le tranzitez (Ungaria, Austria, Germania).
    Multumesc mult.

  10. Monica says

    Vin din Danemarca, voi sta in carantina? Sau a fost scoasa de pe lista.

  11. Mihai Rusu says

    Lista nu se actualizeaza saptamanal?

    1. Sorin Rusi says

      Lista se actualizeaza cand au si ei chef si timp. In ultimele 3 luni nu prea s-a respectat termenul sau ziua de actualizare. Noi tot asteptam lista noua…

  12. Marcel says

    Buna, as dori sa stiu daca locuiesc in Germania si aeroportul cel mai apropiat cu zbor direct la Cluj e in Elvetia, la Bâle intru in izolare ? Chiar daca Germania nu e pe lista tarilor din zona galbena. Multumesc !

    1. Sorin Rusi says

      Daca ati fi plecat dintr-un aeroport din Germania si faceati escala in Elvetia, nu intrati in izolare. Dar in cazul dumneavoastra, avand plecarea dintr-un aeroport din Elvetia, da se va ia in calcul izolarea.

  13. Suzana Reves says

    Buna! Cu un test negativ doresc sa plec in Romania, voi sta doar 72 ore, deci teoretic nu intru in carantina. Intrebarea este : termenul 72 ore de unde incepe? De la ora exacta cand am intrat in tara? Sau numai ziua respectiva conteaza?

    Merci ,
    Suzana

    1. Sorin Rusi says

      Pentru detaliile cu privire la cele 72 de ore, luati legatura cu DSP. In mod normal, ar trebui sa se ia in calcul odata cu intrarea in tara.

  14. Adrian says

    Care este termenul in care ar trebui sa actualizeze lista?

    1. Sorin Rusi says

      In teorie in fiecare saptamana. Dar nu e prima data cand autoritatile omit sa actualizeze lista galbena

  15. Marcel says

    Bună,
    As dori sa stiu daca urmeaza o actualizare a listei cu tarile din zona galbena, maine ar fi a 14-a zi si in principiu as dori sa stiu daca Franta ar putea fi scoasa de pe lista, avand in vedere scaderea numarului de infectari. Multumesc !

    1. Sorin Rusi says

      Noi speram sa se actualizeze. Deja se fac 2 saptamani de la ultima actualizare

  16. george says

    – daca vii din Danemarcan cu un test negativ facut in ultimile 72 de ore, este posibil sa se evite perioada de carantina?

    1. Sorin Rusi says

      Testul de COVID e valabil doar pentru sedere mai scurta de 72 de ore in Romania, daca veniti dintr-o tara din zona galbena.

      Daca se doreste o sedere mai lunga, testul nu e relevant la intrarea in Romania. Se intra in izolare!

  17. Alexandra says

    Dacă mâine Germania intra in lockdown si o persoană pleaca la noapte spre România,lista nefiind actualizată momentan,oare trebuie să stea în carantină?
    Multumesc

    1. Sorin Rusi says

      Pai de ce ar trebui sa actualizam lista daca lockdown-ul Germaniei nu impune restrictii de calatorie, altele fata de cele existente? Lockdown-ul Germaniei se refera la restrictiile interne. La fel si in Olanda, Spania, Italia.

Leave A Reply

Your email address will not be published.