Companiile aeriene si aeroporturile din Rusia au primit 250 de milioane de euro, ajutor de la stat .

0 380

Agenția Federală de Transport Aerian din Rusia a anunțat că guvernul a oferit în total aproximativ 250 de milioane de euro pentru companiile aeriene locale și pentru aeroporturi.Ajutorul a fost acordat în perioada ianuarie-noiembrie 2020, pentru a atenua pierderile în contextul pandemiei de COVID-19 .

Aleksey Novgorodov, șeful adjunct al Agenției Federale de Transport Aerian din Rusia, a declarat că, începând din mai 2020, țara a acordat deja aproximativ 151 milioane EUR (13,6 miliarde RUB) pentru un total de 45 de transportatori aerieni ruși care au solicitat subvenții pentru a compensa cheltuielile legate de pandemie.

Aeroporturile au început să primească subvenții o lună mai târziu, din iunie 2020. Guvernul a acordat 100 de milioane EUR (9,1 miliarde RUB) către 108 aeroporturi din întreaga țară.

Aviația civilă din Rusia va primi subvenții de la stat până în 2021

Novgorodov a menționat că sprijinul financiar oferit de stat ar trebui să ajute companiile să își acumuleze propriul fond de rulaj pentru a achita obligațiile către companiile de credit și de leasing, furnizori sau alți parteneri.

Ajutoarele acordate industriei aeronautice locale au permis evitarea reducerilor de personal, reușind să salveze 90% din numărul locurilor de muncă din industrie. Potrivit declarației, aviația civilă din Rusia se așteaptă să primească sprijinul guvernului până în 2021.

Leave A Reply

Your email address will not be published.