Marile orașe din Europa au anulat spectacolele și focurile de artificii pentru Revelion 2022!

1 1.528

Ne mai despart doar câteva zile până la intrarea în noul an 2022, iar Omicron continuă să facă noi victime și să genereze panică în rândul autorităților. Drept dovadă, marile orașe ale lumii au anulat focurile de artificii și evenimentele publice organizate pentru Revelion 2022.

Orașe precum Atena, Berlin, New York, Roma, Paris sau Londra au decis în ultimul moment să anuleze spectacolele și focurile de artificii din noaptea dintre ani. Multe alte orașe au decis să reducă aceste spectacole, să limiteze accesul publicului sau să se rezume doar la focuri de artificii, fără prezența fizică a oamenilor.

Din păcate, Omicron a reușit să strice sărbătorile a milioane de oameni din întreaga lume. Autoritățile au impus noi reguli de călătorie și pe plan local, au limitat desfășurarea evenimentelor tematice și au fost interzise petrecerile de Crăciun și Anul Nou.

Doar în România, autoritățile au relaxat aceste măsuri și vor putea fi organizate petreceri tematice de Revelion 2022. Totodată, autoritățile din mai multe orașe au demarat procedura de achiziție a serviciilor pirotehnice pentru focurile de artificii. Vezi care vor fi cele mai scumpe spectacole și focuri de artificii din România care vor fi organizate de Revelion 2022.

Revenind pe plan global, autoritățile recomandă ca oamenii să evite locurile publice, să-și ia toate măsurile de protecție împotriva noului coronavirus și să fie prudenți în vizitele lor la prieteni și rude.

ATENA

Autoritățile din Grecia au anunțat că vor fi anulate toate petrecerile și spectacolele publice, care fusese inițial anunțate pentru Revelion 2022. Conform noilor reguli, toți călătorii care vor ajunge în Grecia trebuie să se testeze de COVID-19 în zilele 2 și 4 de la sosire, pe lângă cerința de a prezenta la intrare în Grecia a unui rezultat negativ al testului de COVID. Din 24 decembrie, măștile vor fi obligatorii în spațiile interioare și exterioare. Vezi noile reguli stabilite de Grecia pe plan intern.

Măsurile vor dura până pe 3 ianuarie, când, potrivit Plevris, ar putea fi impuse mai multe restricții.

BERLIN

Germania va impune restricții stricte pentru a reduce răspândirea COVID-19, începând cu 28 decembrie. Vor fi interzise adunările de Revelion, a anunțat cancelarul german Olaf Scholz. În concluzie, nu vor exista spectacole și focuri de artificii în Berlin, Frankfurt sau Munchen. Din 28 decembrie, maxim 10 persoane se vor putea întâlni în grupuri, indiferent dacă sunt vaccinate sau recuperate din boală. Copiii cu vârsta de până la 13 ani sunt scutiți de noile restricții.

LONDRA

Un eveniment cu focuri de artificii, care era planificat de Revelion 2022 la Londra, a fost anulat din cauza problemelor legate de Covid. Anunțul a fost făcut de primarul Londrei, Sadiq Khan, 20 decembrie.

PARIS

Autoritățile din Paris au anulat tradiționalul foc de artificii de pe bulevardul Champs-Elysées din cauza noului val de coronavirus. Premierul francez, Jean Castex, a declarat vineri, 17 decembrie, că marile petreceri publice și focurile de artificii vor fi interzise în noaptea de Revelion. A recomandat ca toate persoanele, inclusiv cele vaccinate, să facă un test de COVID-19 înainte de a se reuni pentru petrecerile de sfârșit de an.

ROMA

În Italia, Roma a decis să anuleze festivitățile din cauza problemelor legate de sănătatea. Marile sărbători de Revelion 2022, programate în toată țara, au fost anulate, inclusiv concerte în aer liber și tradiționalele focuri de artificii la Veneția. Cluburile de noapte vor fi închise. Regiunea Campania a interzis, de asemenea, sărbătorile și consumul de alcool în zonele publice în perioada 23 decembrie – 1 ianuarie.

Leave A Reply

Your email address will not be published.