Estonia a introdus România pe lista verde

0 110

Cetățenii statelor Vatican și România sunt eligibili să călătorească în Estonia fără a fi supuși unor restricții de intrare la sosirea lor în țara baltică. Aceste teritorii sunt singurele pe lista verde a Estoniei.

Potrivit anunțului guvernului Estoniei, toate celelalte țări europene sunt pe lista roșie, acestea raportând rate mari de infectare în ultimele două săptămâni. Persoanele nevaccinate din țările incluse pe lista roșie sunt obligate să respecte regulile obligatorii de carantină și cerințele de testare. În plus, călătorii trebuie să completeze formularul de sosire.

Autoritățile din Estonia au anunțat că noile modificări vor intra în vigoare începând cu 27 decembrie. Autoritățile estoniene continuă să clasifice alte țări în listele verzi, galbene și roșii, ținând cont de rata de infectare cu COVID-19.

În prezent, lista verde include țări cu o rată COVID-19 pe două săptămâni de până la 75 la 100.000 de locuitori și este formată doar din șările și regiunile Vatican și România.

Lista galbenă a Estoniei, care este formată din state cu o rată de infectare cu COVID-19 cuprinsă între 75 și 200 la 100.000 de locuitori, este goală.

Toate celelalte țări și regiuni europene și terțe sunt pe lista roșie. Călătorii din teritoriile aflate pe lista roșie, care nu și-au încheiat procesul de vaccinare împotriva virusului, trebuie să rămână izolați timp de zece zile de la sosire. În plus, li se va cere să facă un test COVID-19 la sosire și în ziua a șasea de la sosire. Dacă ambele rezultate ale testelor sunt negative, procesul de carantină poate fi scurtat.

Călătorii care au fost vaccinați împotriva virusului nu sunt obligați să se supună procesului de testare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.