fbpx Marea Britanie se pregătește să introducă obligativitatea prezentării unui test negativ de COVID-19 la intrarea în țară pentru străini

Marea Britanie se pregătește să introducă obligativitatea prezentării unui test negativ de COVID-19 la intrarea în țară pentru străini

1 4.609
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.

Update 8 ianuarie 2021: E oficial! Marea Britanie va solicita test negativ de COVID-19 tuturor celor ce doresc sa calatoreasca spre UK.

În a doua parte a lunii decembrie 2020, Marea Britanie a fost izolată de țările europene din cauza unei noi tulpini de COVID-19, care a scăpat de sub control. Inclusiv România a blocat zborurile și a stopat orice legătură cu Regatul Unit pentru o perioadă de 14 zile.

După 4 ianuarie, toți cei ce vor să călătorească din UK spre România trebuie să prezente, la îmbarcare, un test negativ de COVID-19, iar în România vor intra în carantină pentru 14 zile.

Marea Britanie este in lockdown

Din cauza avalanșei de noi cazuri raportate pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, autoritățile au anunțat un nou lockdown cu măsuri restrictive severe. Iar în viitorul apropiat vor introduce chiar obligativitatea prezentării unui test negativ de COVID-19 pentru străinii care vor să intre în Marea Britanie.

Noile condiții de călătorie în Marea Britanie sunt analizate la Londra și vor fi anunțate, cel mai probabil, la finalul acestei săptămâni sau săptămâna viitoare. Nu toți sunt de acord cu testarea în prealabil și încă nu e clar dacă va fi aplicată doar străinilor, așa cum a fost ea anunțată inițial, sau chiar și britanicilor.

Odată cu introducerea acestei măsuri, Marea Britanie s-ar alinia la nivelul altor țări și regiuni, care solicită prezentarea unui test negativ de COVID-19 încă din 2020. Inclusiv România cere acest test pentru cei ce călătoresc din UK. Este o dublă măsură de control alături de carantinare.

Conform independent.co.uk, noua măsură nu va înlocui carantina de 10 zile inpusă inclusiv celor ce călătoresc din România. Dacă aveți în plan să călătoriți în UK, vă recomandăm să verificați frecvent noile condiții de călătorie (site-ul MAE) sau pe site-ul guvernamental din Marea Britanie.

Vom reveni cu informații!

Via Imperatortravel

1 comentariu
  1. […] Marea Britanie se pregătește să introducă obligativitatea prezentării unui test… […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.