fbpx Lockdown în Marea Britanie: se închid școlile, se restricționează deplasarea

Lockdown în Marea Britanie: se închid școlile, se restricționează deplasarea

0 10.194
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.

Pe 4 ianuarie, premierul britanic Boris Johnson a anunțat decizia de instaurare a stării de ”Lockdown” pe întreg teritoriul Angliei. Decizii similare au fost anunțate de autoritățile din Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord, toate făcând parte din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Conform declarațiilor, starea de lockdown va fi în vigoare până la mijlocul lunii februarie, cel puțin. Totul va depinde de evoluția pandemiei cu noul COVID-19.

Lockdown în Marea Britanie

Cu aproape toată țara aflată sub restricții dure, este clar că trebuie să facem mai mult, împreună, pentru a aduce această nouă tulpină sub control în timp ce vaccinăm. În Anglia vom intra în carantină națională, care este suficient de strictă pentru a aduce sub control această tulpină.

Acest lucru înseamnă că guvernul vă spune din nou să stați acasă. Puteți părăsi domiciliul doar pentru câteva motive stipulate de lege, precum cumpărături esențiale, pentru a munci dacă nu puteți lucra de acasă, pentru a face sport, pentru scopuri medicale, precum un test COVID sau pentru a scăpa de abuzul domestic”, a declarat Boris Johnson.

Stay Home

Noile măsuri adoptate în Marea Britanie

Se reinstitue regula StayAtHome. Așa cum a declarat Boris Johnson, sunt permise ieșirile din casă doar pentru cumpărături de bunuri necesare, exerciții fizice, deplasare la serviciu acolo unde nu se poate lucra de acasă, asistență medicală. Nu sunt permise întâlnirile cu persoane din afara locuinței. “Regula de 6 persoane” – este interzisă, în interior sau în aer liber. Nu se pot forma grupuri mai mari de 6 persoane care nu locuiesc împreună (gospodărie) sau nu sunt din același „grup de sprijin”.

Suplimentar față de celelalte activități suspendate (magazine cu produse care nu sunt de strictă necesitate, hoteluri, restaurante, locuri de joacă, săli de concerte) se vor închide școlile primare și secundare și colegiile.

Restaurantele vor putea fi deschise pentru vânzare take-away doar pentru alimente, nu și pentru alcool.

Sunt descurajate călătoriile în scop turistic, în Marea Britanie. Totodată, britanicilor le este recomandat să evite călătoriile în scop turistic în afara teritoriului britanic. Dacă doriți să călătoriți în UK pentru alte scopuri, consultați regimul vizelor și să respectați condițiile de intrare ăn Marea Britanie. Dacă aveți în plan să călătoriți din UK în România, trebuie să respectați condițiile de intrare în România.

Detalii privind măsurile în vigoare sunt disponibile pe următoarele pagini web:

Poliția va superviza implementarea acestor măsuri și va aplica sancțiuni pentru nerespectarea acestora.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.