Marea Britanie este izolată. Vezi lista țărilor europene care au suspendat zborurile spre Anglia!

4 10.197

Multe țări europene au suspendat zborurile din / spre Marea Britanie din cauza unei noi tulpini mai contagioase de Covid-19. Multe alte țări europene și de pe alte continente continuă să ia măsuri drastice împotriva Regatului Unit.

Marea Britanie este izolată

Analizând cele întâmplate, cred ca e prima dată când Regatului Unit al Marii Britanii Nord trece printr-o asemenea izolare față de Europa continentală, dar și de alte regiuni.

blank
Tarile din Europa cu zborurile suspendate din / spre Marea Britanie

Franţa 

Duminică, Franța a suspendat toate conexiunile cu Marea Britanie timp de 48 de ore, inclusiv transportul de mărfuri pe cale rutieră, aeriană, maritimă sau feroviară.

Inclusiv Portul Dover și Eurotunnel au fost închise în urma măsurilor luate de Franța în raport cu Marea Britanie. Și totul vine la doar câteva zile până la realizarea oficială a brexitului și Marea Britanie va părăsi blocul comercial UE.

Biroul prim-ministrului Jean Castex a declarat că perioada de 48 de ore va oferi timp pentru o acțiune coordonată a UE și pregătirea reluării călătoriilor din Marea Britanie „cu teste obligatorii la plecare”.

Germania 

Germania a suspendat toate zborurile comerciale cu Marea Britanie începând cu duminică, ora 00:00, interdicția urmând să dureze inițial până pe 31 decembrie. Zborurile cargo vor face excepție de la această măsură.

O sursă guvernamentală a declarat pentru AFP că Berlinul va decide să prelungească suspendarea zborurilor până în ianuarie, când sfârșitul perioadei de tranziție post-Brexit a Marii Britanii va duce la interzicerea zborului.

Italia

Duminică, ministrul italian al Sănătății, Roberto Speranza, a declarat că a semnat un decret „care blochează zborurile din Marea Britanie și interzice intrarea în Italia a persoanelor care au fost în UK în ultimele 14 zile”.

Toți cei ce au călătorit recent din Marea Britanie în Italia vor fi supuși unor controale amănunțite. Noua tulpină a fost găsită la o persoană din Italia care sa întors recent din Marea Britanie.

Suedia

Suedia se va alătura țărilor care interzic călătoriile din Marea Britanie în urma depistării unei noi tulpini COVID-19, a confirmat duminică guvernul suedez.

Austria

Ministerul Sănătății din Austria a anunțat duminică că va interzice zborurile din Regatul Unit, însă nu era emisă o dată sigură.

Danemarca

Toate zborurile de pasageri din Regatul Unit către Danemarca au fost suspendate temporar din cauza descoperirii unei variante cu răspândire mai rapidă a Covid-19.

Danemarca va interzice zborurile de intrare din Marea Britanie timp de 48 de ore, începând de la ora 10:00, dimineața.

Decizia a fost luată pentru a preveni răspândirea unei noi tulpini de Covid-19 găsite în Marea Britanie, a declarat ministrul sănătății Magnus Heunicke.

Norvegia

Toate zborurile de pasageri din Regatul Unit către Norvegia au fost suspendate temporar, cu efect imediat, din cauza descoperirii unei variante cu răspândire mai rapidă a Covid-19.

Măsura este valabilă timp de două zile, pentru început, dar poate fi prelungită, relatează NRK. O serie de alte restricții urmează să fie impuse călătorilor care se deplasează din Marea Britanie în Norvegia.

Elveţia

Oficiul Federal al Aviației Civile din Elveția a suspendat legăturile aeriene dintre Marea Britanie și Elveția, de la miezul nopții, duminică. Africa de Sud este, de asemenea, inclusă în interdicție, deoarece noua variantă de virus se răspândește și în respectiva țară.

Spania

Zborurile între Marea Britanie și Spania erau operaționale luni dimineață, dar oricând ne putem aștepta ca Madridul să anunțe măsuri similare ca toate celelalte țări UE. Guvernul spaniol așteaptă un consens la nivel european înainte de a impune interzicerea călătoriilor. Călătorii, care se vor deplasa din Marea Britanie în Spania, ar face un test PCR.

Irlanda

Dublin a declarat într-un comunicat că toate zborurile din Marea Britanie vor fi interzise cel puțin 48 de ore, începând de luni, ora 00:00.

Olanda

Toate zborurile de pasageri din Marea Britanie către Olanda au fost interzise până la 1 ianuarie, a declarat guvernul olandez. De altfel, Olanda a fost prima țară care a luat această măsură, fiind depistat un caz al noii tulpini chiar în Olanda.

România

România a suspendat zborurile cu Anglia, din 21 decembrie, ora 19:00. Totodată, toți cei ce vor călători din Marea Britanie în România vor intra în carantină. Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a fost introdus pe lista galbenă. Măsura va fi în vigoare timp de 14 zile.

Belgia

Belgia a anunțat interzicerea zborurilor din Marea Britanie pentru 24 de ore, dar cu posibilitatea de a prelungi această măsură.

Ungaria

Ungaria va interzice zborurile din / spre Marea Britanie începând de marți, ora 00:00. Excepție de la măsură vor face doar aeronavele cargo. Autoritățile de la Budapesta au anunțat că măsura va fi ridicata temporar în ajunul Crăciunului.

Rusia, Polonia, Portugalia, Macedonia de Nord, Malta, Luxemburg, Cehia, Bulgaria, Croația, Finlanda, Estonia, Letonia și Lituania au suspendat, la rândulo lor, zborurile din / spre Marea Britanie.

Fiecare țară tratează individual aceste măsuri, dar se așteaptă ca UE să vină cu o măsură unitară în decursul acestei săptămâni. Din păcate, cu siguranță britanicii nu-și doreau așa ceva de Crăciun.

Leave A Reply

Your email address will not be published.