Norvegia interzice toate zborurile din Marea Britanie, cu efect imediat

1 616

Norvegia interzice toate zborurile directe din Regatul Unit cu efect imediat. Această măsură se va aplica inițial pentru o perioadă de 48 de ore, dar poate fi prelungită. În plus, o serie de restricții aplicate călătorilor care sosesc din Regatul Unit vor fi înăsprite.

Trebuie să ne asigurăm că tulpina virusului detectată în Regatul Unit este împiedicată să se răspândească în Norvegia, în măsura în care acest lucru este posibil. Acesta este motivul pentru care interzicem acum zborurile directe din Regatul Unit și înăsprim măsurile referitoare la călătorii care sosesc din această regiune”, a declarat Bent Høie, ministrul sănătății și serviciilor de îngrijire.

Pe lângă interzicerea zborurilor, vor fi introduse o serie de măsuri și vor fi aplicabile călătorilor care sosesc din Regatul Unit până la 10 ianuarie. Principala regulă care necesită o perioadă de carantină de 10 zile va continua să se aplice. În plus, următoarele cerințe vor fi în vigoare:

Norvegia interzice toate zborurile din Marea Britanie

  • Un test PCR (testul Covid-19) trebuie efectuat în 24 de ore de la sosirea în Norvegia, urmat de un nou test nu mai devreme de ziua 7 după sosirea din Regatul Unit. Un test PCR trebuie făcut cât mai curând posibil de toți călătorii care au intrat în Norvegia din Regatul Unit în ultimele 2 săptămâni.
  • Călătorii care intră în țară trebuie să-și înregistreze sosirea.
  • Călătorii trebuie să anunțe municipalitatea în care vor sta.
  • Scutirile actuale de la carantină la sosirea în Norvegia nu se vor aplica călătorilor care sosesc din Regatul Unit, cu excepția anumitor dispoziții.

Se estimează că noua tulpină de COVID-19 poate fi cu 70% mai infecțioasă decât versiunea originală. Direcția pentru sănătate din Norvegia a fost însărcinată duminică să consolideze informațiile despre regulile de carantină pentru toți călătorii care sosesc din Regatul Unit și pentru toți acei călători care au ajuns din Regatul Unit în ultimele 14 zile, inclusiv prin SMS. Direcția pentru sănătate din Norvegia a fost, de asemenea, însărcinată cu evaluarea unor măsuri suplimentare.

Este extrem de important ca toate persoanele care au ajuns în Norvegia din Regatul Unit în ultimele 14 zile să facă un test și să respecte aceste reglementări„, a declarat Høie.

Leave A Reply

Your email address will not be published.