blank

Marea Britanie intenționează să elimine restricțiile pentru călătorii vaccinați din țările aflate pe lista galbenă

0 4.793

Marea Britanie intenționează să elimine restricțiile pentru călătorii vaccinați din țările aflate pe lista galbenă. Miniștrii britanici au emis câteva propuneri pentru a permite călătorii fără carantină din țările aflate pe lista galbenă pentru persoanele care au fost complet vaccinate. Secretarul pentru sănătate, Matt Hancock, a confirmat că miniștrii se gândesc cum să elimine cerința de auo-izolare pentru cei care au călătorit într-o țară aflată pe lista galbenă și sunt vaccinați.

Guvernul de la Londra se pregătește să permită britanicilor care au fost complet vaccinați împotriva coronavirusului să călătorească în mai mult de 150 de țări, fără a fi nevoie să se auto-izoleze la întoarcerea în Anglia. Oficialii se așteaptă ca noua politică să fie semnată de guvern în următoarele câteva zile, lansând oficial redeschiderea călătoriilor internaționale spre destinații populare din Europa și SUA.

Totuși, este puțin probabil ca schimbarea să intre în vigoare înainte de luna august și se așteaptă ca miniștrii să păstreze un număr mic de destinații pe așa-numita listă verde pentru călătorii fără carantină, atunci când vor furniza o actualizare, în această săptămână. Deciziile finale privind politica de carantină și lista verde nu au fost încă luate în cadrul guvernului și ambele vor fi supuse sfaturilor științifice cu privire la starea pandemiei.

Marea Britanie intenționeazăsă elimine restricțiile pentru călătorii vaccinați din țările aflate pe lista galbenă.

„Scopul întregului program al vaccinului este de a putea elimina restricțiile”, a declarat marți secretarul pentru sănătate, Matt Hancock. „Lucrăm la un plan pentru persoanele vaccinate, folosind un regim de testare în locul carantinării, în anumite circumstanțe.”

Industria aviației și turismului a fost lovită de la începutul pandemiei, după ce guvernele au fost forțate să impună restricții pentru călătoriile internaționale, în încerca de a opri răspândirea și importul virusului. Se așteaptă ca o campanie în industria turismului să înceapă de la sfârșitul lunii, pe fondul avertismentelor că până la 218.000 de locuri de muncă sunt expuse riscului, din cauza restricțiilor în curs.

Guvernul Regatului Unit clasifică, în prezent, destinațiile folosind un așa-numit „sistem semafor”, care a fost creat având la bază evaluări ale riscului de pandemie, inclusiv ratele de vaccinare și infecție. Cele mai sigure țări se află pe „lista verde”, iar pasagerii care sosesc în Anglia nu trebuie să intre în carantină.

Persoanele care sosesc din 167 de țări aflate pe „lista galbenă” trebuie să se auto-izoleze pentru o perioadă de 10 zile și să facă două teste după sosire, în ziua a doua și în ziua a opta a izolării. Abia după ce toate testele ies negative, aceștia pot părăsi auto-izolarea. Cei care sosesc dintr-una din țările aflate pe „lista roșie” – calificate drept cele mai afectate de virus – trebuie să facă carantină într-un hotel special desemnat, pe banii proprii.

Este puțin probabil ca schimbarea să intre în vigoare înainte de luna august.

Secretarul pentru Transporturi, Grant Shapps, este așteptat să publice o actualizare a listelor pe 24 iunie, deși oficialii nu așteaptă o extindere majoră a listei verzi. Guvernul urmează să ofere, de asemenea, o actualizare cu privire la modificările regulilor, inclusiv scutirile pentru persoanele care au fost complet vaccinate, iar acest lucru ar putea veni pe 24 sau pe 24 iunie, conform surselor oficiale.

Boris Johnson a declarat că miniștrii vor examina cele mai bune modalități ca să poată oferii mai multă libertate călătorilor vaccinați, dar a avertizat că „acesta va fi, orice s-ar întâmpla, un an dificil pentru călătorii”, cu perturbări și întârzieri care vor continua. „Prioritatea trebuie să fie păstrarea țării în siguranță și oprirea revenirii virusului”, a spus el.

Leave A Reply

Your email address will not be published.