Marea Britanie ia în calcul carantinarea instituționalizată pentru 10 zile a tuturor străinilor ce intră în țară

0 2.528

Toți străinii, care vor călători în Marea Britanie, ar putea fi obligați să stea în carantină instituționalizată timp de 10 zile, pe cheltuiala lor, la un hotel desemnat de autorități.Noile măsuri discutate în prezent de parlamentarii britanici sunt asemănătoare cu cele aplicate de Australia și Noua Zeelandă. Asta ar însemna că toți străinii, care vor călători în UK, vor trebui să stea 10 zile în izolare la unul dintre hotelurile de lângă aeroporturi, pe cheltuiala personală. Multe voci din Marea Britanie spun că la aceste discuții participă și reprezentanții unor lanțuri hoteliere, inclusiv cei ce conduc hotelurile Holiday Inn.

Australia taxează călătorii cu 2500 lire pentru carantina instituționalizată cuprinsă între 14 și 24 de zile, informează thesun.co.uk.

Primarul Londrei a cerut autorităților să ia măsuri mai drastice la frontieră. Acesta a mai declarat că, pe lângă testul de COVID-19 făcut de pasageri înainte de călătorie, aceștia ar trebui să fie ținuți într-un hotel de lângă aeroport cel puțin câteva zile / săptămâni până se fac noi testări și respectivii sunt în regulă pentru a desfășura activități pe teritoriul britanic.

O sursă guvernamentală britanică a declarat pentru TheTelegrapf că toate aceste măsuri nu sunt 100% sigure, iar frontierele Marii Britanii ar trebui închise complet, ceea ce ar bloca toți străinii non-britanici. Aceste măsuri sunt în dezbatere și așteptăm noi vești în zilele următoare.

În prezent, toți pasagerii care sosesc în Anglia din străinătate trebuie să prezinte, inclusiv la îmbarcarea în trenuri, feriboturi sau aeronave, un test cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 3 zile anterior intrării în Anglia.

Persoanele care călătoresc din România în Anglia, Țara Galilor, Scoția, Irlanda de Nord sau Insula Jersey sunt obligate să se autoizoleze timp de 10 zile.

Leave A Reply

Your email address will not be published.