Israel intenționează să blocheze zborurile internaționale pe o perioadă de 14 zile

0 562

Israel va interzice toate zborurile pe durata a 14 zile. Restricțiile vor fi aplicate companiilor aeriene internaționale și israeliene. Există voci care spun că zborurile vor fi blocate doar până pe 31 ianuarie, termenul la care ar urma să expire lockdown-ul, dar există posibilitatea de prelungire a termenului.

Autoritățile au luat această decizie în urma unei ședințe de guvern, care a avut loc duminică, iar scopul este acela de a încetini răspândirea noilor tulpini de COVID-19, informează https://www.haaretz.com/.

Prim ministrul Benjamin Netanyahu a declarat în timpul ședinței de guvern:Suntem înaintea întregii lumi. Nicio națiune nu a făcut ceea ce urmează să facem – sigilăm ermetic țara”.

De la această măsură vor fi scutite toate zborurile de marfă, de urgențe medicale și stingerea incendiilor. Zborurile vor putea ateriza sau decola din Israel în urma aprobărilor autorităților.

Ministrul turismului, Orit Farkash-Hacohen, din Kahol Lavan, a declarat în timpul ședinței că închiderea aeroportului este un „pas extrem” și o încălcare a drepturilor de bază. În ciuda acestui fapt, a adăugat că perioada de închidere este „logică” și că Israelul trebuie să profite de această fereastră pentru a vaccina mai mulți membri ai comunităților ultraortodoxe și arabe.

După ce au fost aprobate de cabinet, noile restricții trebuie să primească aprobare și din partea Comitetului pentru afaceri economice și a Comitetului pentru Constituție, Drept și Justiție.

Leave A Reply

Your email address will not be published.