blank

Malta a devenit prima țară din Uniunea Europeană care a obținut imunitatea de grup

0 903

Malta a devenit prima țară din Uniunea Europeană care a obținut mult așteptata imunitate de grup împotriva COVID-19. Țara a imunizat deja 70% din populația sa adultă cu cel puțin o doză, a anunțat ieri ministrul Sănătății, Chris Fearne. „Am obținut imunitatea efectivului. Vaccinul este cea mai bună armă împotriva virusului”, a spus Fearne, adăugând că 42% din populația adultă a primit deja vaccinul complet. Astfel, Malta va redeschide turismul internațional de la 1 iunie.

„Vaccinurile se administrează cu viteza, unu la fiecare cinci secunde”, a explicat ministrul sănătății. Insula mediteraneană a avut în medie trei noi cazuri în fiecare zi, în ultima săptămână, cu rata de pozitivitate al testului menținută la un nivel scăzut de 0,2%. De asemenea, Fearne a anunțat că pe 1 iulie va fi ridicată utilizarea obligatorie a măștilor în aer liber pentru persoanele vaccinate. Singura condiție ca această măsură să fie menținută este ca cazurile de virus să rămână reduse.

Malta a devenit prima țară din Uniunea Europeană care a obținut imunitatea de grup.

Ministrul Sănătății a anunțat că vaccinarea este deschisă rezidenților cu vârsta peste 16 ani. De asemenea, și copiii de 12 ani vor fi vaccinați odată ce autoritățile medicale europene vor da undă verde. „Malta a început calea către normalitate”, a spus el. Potrivit cifrelor oficiale publicate luni de autoritățile sanitare, până în prezent au fost administrate în total 474.475 de doze ale vaccinului din care 302.933 au fost primele doze.

În mod curios, țara rămâne printre destinațiile pe care Regatul Unit le-a inclus pe lista de galbenă a sistemului „semafor” pe careîl folosește, în ciuda faptului că are date epidemiologice mult mai bune ca Regatul Unit și i-a depășit în procesul de imunizare a populației.

Având în vedere aceste date bune, prim-ministrul Boris Johnson și membrii unui comitet de sprijin conservator, așa-numitul comitet din 1922, au declarat că Malta ar putea fi inclusă pe lista verde la următoarea revizuire a „semaforului” pentru călătorii internaționale, care va avea loc pe data de7 iunie, împreună cu Grenada, Insulele Cayman, Fiji, Insulele Virgine Britanice, Finlanda și mai multe insule din Caraibe.

Pentru a încuraja turiștii să aleagă Malta, autoritățile locale au dezvoltat un sistem de stimulente financiare pentru cazare. Turiștii care aleg să călătorească independenți în Malta, ar putea primi bani pentru cazare. Prin acest sistem, Autoritatea pentru Turism din Malta va stimula călătorii independenți, care doresc să viziteze Insulele Malteze pentru minimum 3 nopți. Turiștii trebuie să-și rezerve direct vacanța ala unul dintre hotelurile de 3*, 4* și 5*.

Leave A Reply

Your email address will not be published.