Mallorca se va redeschide pentru turiști la mijlocul lunii aprilie.

0 950

Turiștii germani se vor întoarce în Insulele Baleare de la mijlocul lunii aprilie, imediat ce va fi ridicată clasificarea de zonă cu risc epiemiologic ridicat, potrivit previziunilor CEO-ului TUI, Sebastian Ebel.Ebel a făcut această prognoză după o întâlnire cu președintele guvernului balear, Francina Armengol, pentru a aborda o strategie comună de redresare a turismului în arhipelag.

Ministrul turismului, Iago Negueruela, care a apărut la conferința de presă împreună cu șeful TUI, a subliniat că Mallorca este una dintre regiunile turistice europene „cel mai bine poziționate” pentru reluarea activității turistice datorită datelor sale de incidență reduse (28 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultima săptămână).

Mallorca, destinație prioritară pentru TUI.

După cum a raportat executivul balear printr-un comunicat, „grupul turistic german TUI a confirmat luni guvernului din Insulele Baleare că Mallorca va fi una dintre destinațiile prioritare pentru această vară. Acest lucru a fost transmis de CEO-ul grupului, Sebastian Ebel, președintele Guvernului, Francina Armengol și directorul Iago Negueruela, în cadrul unei ședințe la care au participat și CEO-ul RIU Hotels, Carmen Riu, și directorul general Turism, Rosana Morillo.”

Negueruela a subliniat presei angajamentul pe care grupul TUI îl ia pentru Mallorca și Insulele Baleare an de an, în special într-o „perioadă complicată ca cea actuală”.

„În această linie, consilierul a reamintit importanța continuării reducerii cifrelor de incidență a bolii în Insule, ca cel mai bun mod de a exista un sezon și de a relua activitatea cât mai curând posibil și în cel mai sigur mod posibil , atât pentru vizitatori, cât și pentru rezidenți și muncitori „, explică guvernul balear.

„TUI este gata să răspundă acestei cereri și rezervărilor last minute”.

„Sunt convins că Mallorca și Insulele Baleare vor face tot posibilul pentru a fi bune gazde în această vară”, a declarat Ebel presei.

În același timp, Ebel a declarat că „Mallorca a convins deja cu standarde ridicate de sănătate și siguranță la începutul verii trecute și are rate de incidență mult inferioare celor din majoritatea statelor europene”. Managerul a mai reamintit că „testele rapide și vaccinurile vor restabili în curând libertatea de călătorie.”

Înainte de a-și încheia discursul, Ebel a anunțat că, începând cu 20 martie, Clubul Robinson Cala Serena se va redeschide pentru turiști, în sud-estul Mallorca. O săptămână mai târziu, pe 27 martie, primele avioane ale companiei TUI vor decola din nou spre Mallorca, din Germania.

Micșorarea numărului infecțiilor din Spania, care a înregistrat o incidență cumulată de 294 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile, a determinat guvernul german să scoata Spania de pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Totuși, cei care trebuie să călătorească în Germania, vor trebui să prezinte un test negativ de Covid-19, care să nu fie mai vechi de 5 zile.

Leave A Reply

Your email address will not be published.