Arabia Saudită dezvoltă un complex hotelier în mijlocul deșertului.

0 1.562

Foster + Partners au început să proiecteze complexul hotelier Southern Dunes din Arabia Saudită ca parte a dezvoltării turistice a Proiectului Red Sea de pe coasta de vest a țării.

Numit Southern Dunes, hotelul proiectat de Foster + Partners va conține 40 de vile adăpostite de acoperișuri asimetrice din lemn. Amplasat la aproximativ 100 de kilometri nord-est de orașul Umluj, un oraș cu ieșire la plajă de pe coasta Mării Roșii a Arabiei Saudite, complexul hotelier va fi înconjurat de un peisaj deșertic.

Arabia-Saudită-complex-mijlocul-deșertului-2

Proiectul hotelier face parte dintr-un proiect mai amplu ce va fi format din două hoteluri.

Proiectul hotelier face parte dintr-un proiect mai amplu ce va fi format din două hoteluri construite pe suprafața a 90 de insule nelocuite din Marea Roșie și care vor fi dezvoltate într-o stațiune turistică.

Alături de vile, complexul va avea clădiri de recepție, un centru spa, o piscină mare și mai multe restaurante. Ca parte a proiectului se vor construi și cladiri unde vor fi cazați peste 700 de angajați.

Foster + Partners a proiectat hotelul pentru a fi construit folosind materiale adecvate pentru locația deșertică a hotelului. „Din munca noastră desfășurată anterior în deșert, unul dintre cele mai importante lucruri este să evităm utilizarea a ceea ce numim materiale cu masă termică ridicată”, a spus Gerard Evenden, șeful studioului Foster + Partners.

Vilele hotelului Southern Dunes vor fi aranjate în două linii pentru a profita de vederea asupra dunelor din jur.

Proiectat ca parte a primei faze a Proiectului Red Sea, hotelul Southern Dunes va fi deschis în 2022. Este doar o mică parte a unui complex mai amplu proiectat de Foster + Partners ca parte a dezvoltării turistice, pe care creatorii săi o numesc „cea mai ambițioasă dezvoltare turistică din lume”.

Arabia-Saudită-complex-mijlocul-deșertului-3

Studioul lucrează și la proiectarea unui mega-oraș complet automatizat din Arabia Saudită numit Neom, deși fondatorul proiectului – arhitectul britanic Norman Foster, a suspendat temporar proiectul ca răspuns la asasinarea jurnalismului Jamal Khashoggi în 2019.

Leave A Reply

Your email address will not be published.