Spania a ieșit de pe lista roșie a Germaniei.

0 749

Micșorarea numărului infecțiilor din Spania, care a înregistrat vineri o incidență cumulată de 294 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile, a determinat guvernul german să scoata Spania de pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Totuși, cei care trebuie să călătorească în Germania, vor trebui să prezinte un test negativ de Covid-19, care să nu fie mai vechi de 5 zile.

Institutul de virusologie Robert Koch (RKI) împreună cu Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul de Interne din Germania au inclus această schimbare în actualizarea săptămânală a listei lor de regiuni și țări cu risc epidemiologic ridicat. Această decizie poate reprezenta o rază de speranță pentru cetățenii germani care se pot orienta spre destinații precum Insulele Baleare sau Insulele Canare.

Situația s-a îmbunătățit în Spania ca urmare a restricțiilor dure aflate în vigoare în majoritatea comunităților.

Situația s-a îmbunătățit semnificativ în Spania de la sfârșitul lunii ianuarie, ca urmare a restricțiilor dure aflate în vigoare în majoritatea comunităților. Astfel, vineri, numărul de noi infecții la 100.000 de locuitori în șapte zile a fost de 104, aproape dublu față de Germania, care astăzi a avut o incidență de șapte zile de 60.2 cazuri noi la 100.000 de locuitori. Astfel, incidența în Spania este cu mult sub limita de 200 pentru clasificarea țării ca „zonă cu incidență ridicată”.

Cu toate acestea, situația epidemiologică din Insulele Baleare și Canare este chiar mai mică decât cea din germania, cu o incidență la șapte zile de 55 și respectiv 49 de cazuri la 100.0000 de locuitor, potrivit datelor oferite de Ministerio de Sanidad.

Dacă Spania menține această tendință descendentă a numărului infecțiilor, previziunile optimiste se pot împlini. Previziunile făcute de specialiști spuneau că turismul va reîncepe în perioada Paștelui în destinațiile preferate de turiștica Insulele Canare, deși campania de vaccinare împotriva COVID-19 nu a fost pe deplin implementată în Spania.

Aceste previziuni, însă, se ciocnesc cu cea a comisarului guvernului german pentru turism, Thomas Bareiss, care a exclus deja că cetățenii din Germania vor putea să călătorească în vacanța, deși este încrezător în reluarea activității în această vară.

Leave A Reply

Your email address will not be published.