blank

Lufthansa și Austrian Airlines ajustează programul zborurilor din România.

1 849

Debutul de 2022 vine la pachet cu zeci de mii de zboruri anulate de mai multe companii aeriene. Wizz Air a anunțat suspendarea a 100 de rute la nivel european, în timp ce RYANAIR a anunțat suspendarea unor rute din România. Însă cele mai afecta companii aeriene sunt cele din Lufthansa Group.

Conform declarațiilor făcute de CEO Lufthansa, companiile Lufthansa Group vor anula aproximativ 33 000 de zboruri în toată lumea. Vor fi afectate inclusiv rutele din / spre România.

Austrian Airlines suspendă zborurile pe ruta Iași – Viena începând cu 8 ianuarie 2022. Ultimul zbor programat pe această rută va fi onorat pe 7 ianuarie: Sibiu 15:55 – 16:15 Viena (OS786). Totodată, Austrian Airlines va reduce numărul zborurilor pe ruta Iași – Viena de la 4 la 2 rotații săptămânale.

Lufhansa va reduce frecvențele pe rutele București – Munchen; București – Frankfurt; Timișoara – Munchen; Cluj – Frankfurt și Cluj – Munchen, dar și pe Sibiu – Munchen. Totodată, ruta Iasși – Frankfurt va rămâne fără zborurile operate de Lufthansa, din 11 ianuarie 2022.

Se așteaptă ca zborurile și rutele anulate să revină în programul operațional începând cu sezonul de vară 2022. Totul este influențat de evoluția pandemiei cu noul coronavirus.

Leave A Reply

Your email address will not be published.