Peste 7000 de zboruri au fost anulate în weekendul de Crăciun

0 360

Aproximativ 7.000 de zboruri au fost anulate în weekendul de Crăciun, în întreaga lume. Acest lucru a fost raportat pe 26 decembrie de BBC. Motivul a fost creșterea numărului de cazuri de infecție cu noua tulpină a coronavirusului „Omicron”, care a afectat și echipajul de zbor al companiilor aeriene. Mulți piloți și însoțitori de bord sunt forțați să se autoizoleze pentru că au fost depistați pozitiv de covid sau au avut contact cu o persoană bolnavă.


Numai în Statele Unite ale Americii au fost afectate peste 1.900 de zboruri, perturbând călătoriile a zeci de mii de persoane într-una dintre cele mai aglomerate perioade ale anului. Delta AirLines, United Airlines, JetBlue Airways, Lufthansa, Alaska Airlines și mulți alți transportatori s-au confruntat cu schimbări semnificative de program.

Delta a spus că „a epuizat toate opțiunile și resursele, inclusiv redirecționarea și înlocuirea aeronavelor și a echipajelor”. „Ne cerem scuze clienților noștri pentru întârzierea planurilor de călătorie de vacanță”, a spus compania într-un comunicat.

Cei ce au fost afectați de zborurile anulate în Europa, pot solicita compensații financiare!

Leave A Reply

Your email address will not be published.