Lufthansa Group lansează Eurowings Discover și creează concurență directă pentru Condor.

0 1.276

Lufthansa Group intenționează să extindă oferta zborurilor lung-curier de la Frankfurt (FRA) la începutul sezonului de iarnă 2021/22. Astfel, rețeaua va cuprinde două noi destinații: Golful Montego (Jamaica) și Varadero (Cuba).

Cele două rute vor fi lansate începând cu luna noiembrie. Zborurile vor fi operate de Eurowings Discover, companie aeriană membră a Lufthansa Group, companie ce va fi lansată oficial, cel mai probabil, în această vară.

Vor fi câte trei rotații săptămânale atât spre Aeroportul Internațional Sangster (MBJ) din Montego Bay, cât și spre Aeroportul Juan Gualberto Gómez (VRA) din Varadero. Cursele vor fi operate cu aeronave Airbus A330-200.

Un nou început.

Lufthansa a anunțat planurile de a lansa o nouă companie aeriană care să opereze zboruri lung-curier. Strategia grupului este de a crea concurență directă companiei aeriene charter Condor, care este fostă subsidiară Lufthansa. Proiectul a fost numit inițial Ocean, dar a fost redenumit Eurowings Discover, în luna ianuarie.

Eurowings operează zboruri lung-curier de la Frankfurt spre Windhoek (WDH), principala poartă de acces către Namibia, destinație care se află și în rețeaua Brussels Airlines. Trei zboruri săptămânale vor fi și spre Barbados (BGI), începând cu 19 martie, urmate de lansarea zborurilor către Punta Cana (PUJ) în Republica Dominicană, pe 29 martie.

Colaborarea dintre Lufthansa și Condor va înceta în luna iunie.

Lansarea planificată trebuie să coincidă cu încheierea acordului comercial dintre Lufthansa și Condor, prin care transportatorul de pavilion al Germaniei furnizează hrană pentru serviciile long-curier ale Condor din Frankfurt (FRA) și München (MUC).

Acordul va înceta în luna iunie a acestui an. Cu toate acestea, Condor a depus o plângere la biroul de control al concurenței din Germania, susținând că decizia Lufthansa Group de a rezilia contractul este un abuz al poziției sale dominante.

Conform datelor furnizate de OAG Schedules Analyzer, Condor va fi concurenta directă a Eurowing Discover pe ambele rute. Compania aeriană Condor intenționează să opereze o rotație săptămânală spre Montego și două rotații săptămânale spre Varadero, în sezonul de iarna 2021/22. Zborurile vor fi efectuate cu aeronave Boeing 767-300.

Vor fi adăugate noi rute.

Lufthansa a anunțat că începând cu luna iunie, va fi operată câte o rotație săptămânală din Frankfuurt spre Anchorage (ANC) și Las Vegas (LAS) și două zboruri săptămânale spre Mauritius (MRU).

De asemenea, a anunțat lansarea, în sezonul de vară, a zborurilor de la Frankfurt spre Malé (MLE) în Maldive, Mombasa (MBA) în Kenya și Zanzibar (ZNZ) în Tanzania. MLE și MBA vor fi deservite de două ori pe săptămână. Pentru moment, zborurile spre Zanzibar sunt suspendate.

În timpul sezonului estival, Condor va opera patru zboruri săptămânale spre Las Vegas și Punta Cana, trei zboruri săptămânale spre Anchorage și două rotații pe săptămână spre Mombasa, Male, Mauritius și Windhoek.

Lufthansa și SWISS au încheiat un acord interline cu transportatorul sud-african Airlink. Acordul acoperă mai mult de 25 de destinații interne și 20 de puncte regionale din Africa de Sud, inclusiv Victoria Falls, Maputo, Windhoek și Harare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.