Lufthansa Group elimina cateringul gratuit de pe zborurile scurte si medii

2 399

În aceste vremuri tulburi, companiile aeriene sunt nevoite să-și reducă activitatea, să suspende rute și să anuleze o mare parte dintre zboruri. Totodată, sunt obligate să reducă drastic cheltuielile.

În aceste condiții, companiile Lufthansa Group (Lufthansa, SWISS și Austrian Airlines) elimină cateringul gratuit de pe zborurile scurte și medii. Acțiunea este pusă pe seama risipei de alimente și a faptului că nu toți pasagerii apreciau / consumau gustările primite la bordurile aeronavelor.

Astfel, începând din primăvara anului 2021, pasagerii vor putea achiziționa o gamă largă de alimente și băuturi la bordul avioanelor Lufthansa Group. În noul meniu se vor regăsi produse de calitate, la standarde înalte. Păi până acum nu erau produse de calitate?

Totodată, cu ajutorul noului concept, Lufthansa, SWISS și Austrian Airlines investesc în sustenabilitate, selectând produse și ambalaje ecologice.

Gama de alimente și băuturi va fi disponibilă în meniurile companilor aeriene sub diferite forme. Meniurile vor avea referințe regionale, iar accentul va fi pus pe produse proaspete și gustări.

Noua ofertă va fi introdusă etapizat începând cu primăvara anului 2021. Austrian Airlines va fi prima companie care va introduce noul meniu, urmată de SWISS și Lufthansa. Noile meniuri vor fi dezvăluite de fiecare companie aeriană în parte, în lunile următoare.

2 Comentarii
 1. Daniel says

  Austrian Airlines oricum era cam low cost.Iar cateringul pe zborurile scurte/medii e deplorabil.Anul trecut am avut 4 zboruri cu ei,un muffin super mic si o cafea.Apoi am platit bagaj de cala,loc.Care e diferenta fata de low cost?

  1. Sorin Rusi says

   Chiar daca era deplorabil in opinia dumneavoastra, exista ceva la bord fara a fi nevoit sa scoti bani din buzunar. O apa, un aperitiv. Si LOT are un serviciu de catering foarte sarac, dar inca il mentin gratuit.

   Suntem curiosi daca si tarifele vor scadea dupa eliminarea serviciilor de catering.

Leave A Reply

Your email address will not be published.