Noi condiții de călătorie în Danemarca: obligativitatea prezentării unui test negativ de COVID-19 și izolare 10 zile.

2 5.113

Până la data de 20 aprilie 2021, toate persoanele care sosesc în Danemarca și care dețin un motiv întemeiat, vor prezenta un test cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 (de tip PCR sau antigen), efectuat cu cel mult 24 ore anterior îmbarcării în avionul cu destinația Danemarca, respectiv cu 24 de ore înaintea prezentării la frontiera terestră sau un rezultat pozitiv la un test efectuat cu minimum 14 zile (dar nu mai vechi de 12 săptămâni) înaintea intrării în Danemarca.

Rezultatul testului trebuie să fie într-una din limbile engleză, germană, franceză, spaniolă, italiană sau în limbi scandinave. Copiii sub 15 ani sunt exceptați de la această regulă.

Măsura se aplică inclusiv cetățenilor danezi și persoanelor cu permis de ședere / muncă în Danemarca, aceștia fiind, însă, exceptați de la obligativitatea prezentării unui test negativ la trecerea frontierei terestre (la frontiera aeriană, li se solicită un test negativ).

După sosirea cu avionul, va fi efectuat un test rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în aeroport (gratuit), iar în cazul sosirii cu mașina, un test va fi efectuat în cel mult 24 de ore de la trecerea frontierei.

Toate persoanele vor intra, ÎN MOD OBLIGATORIU, în izolare, pentru 10 zile (chiar și dacă prezintă un test negativ). Există posibilitatea întreruperii izolării în cazul obținerii unui rezultat negativ la efectuarea testului PCR cel mai devreme după a 4-a zi de la sosire.

Noi condiții de călătorie în Danemarca

Conditiile de calatorie in Danemarca – avion
Leave A Reply

Your email address will not be published.