Lufthansa efectuază al doilea zbor non-stop de la Hamburg la Mount Pleasant (MPN), spre Insulele Falkland.

0 242

Lufthansa efectuază al doilea zbor non-stop de la Hamburg la Mount Pleasant (MPN) în Insulele Falkland, în numele Institutului Alfred Wegener, Centrul Helmholtz pentru Cercetări Polare și Marine (AWI) din Bremerhaven. De această dată, aeronava Airbus A350-900 transportă 40 de membri ai echipajului navei de cercetare Polarstern, precum și oameni de știință de la Centrul German Aerospațial (Deutschen Zentrums für Luft- und Raumfahrt).În timpul zborului, oamenii de știință vor colecta date de măsurare care vor oferi informații suplimentare despre influența câmpului magnetic al Pământului în ceea ce privește aviația. Prin urmare, al doilea zbor către Insulele Falkland contribuie deja la știință în drumul său către Polul Sud.

Zbor LH9923 a plecat de la Munchen și a aterizat la Aeroportul Hamburg la 15:40, pe data de 30 martie. În aceeași seară, LH2574 a decolat spre Mount Pleasant, la ora 21:30, ora locală. Avionul înmatriculat D-AIXQ și denumit Freiburg, este cel mai nou membru al flotei Lufthansa A350 și unul dintre cele mai durabile și eficiente avioane de cursă lungă din lume.

Lufthnasa susține numeroase proiecte de cercetare climatice de peste 25 de ani.

„Odată cu cel de-al doilea zbor către Insulele Falkland, nu numai că suntem încântați să putem sprijini expediția de cercetare polară a AWI, ci și să aducem o contribuție importantă la cercetarea ulterioară a câmpului magnetic al Pământului”, spune Thomas Jahn, căpitanul flotei și Manager de Proiect Falklands. „Susținem deja proiecte de cercetare climatică de mai bine de 25 de ani.”

Motivul pentru care Lufthansa efectuează acest al doilea zbor spre Insulele Falkland este rotirea echipajului Polarstern și preluarea echipei de expediție de cercetare. De la începutul lunii februarie, o echipă de aproximativ 50 de cercetători colectează date importante despre curenții oceanici, gheața marină și ciclul carbonului din Oceanul de Sud, care, printre altele, permit previziuni climatice fiabile.

La întoarcerea din zona de cercetare din sudul Mării Weddell, Polarstern s-a oprit la Golful Atka, unde s-au îmbarcat pe navă încă 25 de oameni de știință: personalul de vară, precum și echipa de iarnă a stației Neumayer III, aceasta din urmă revenind în Germania după mai bine de 15 luni în Antarctica. Pentru a face cercetarea cât mai favorabilă climatului, Alfred-Wegener-Institut va compensa, de asemenea, emisiile de CO2 ale zborului.

A350-Falkland

Pentru a face cercetarea cât mai favorabilă climatului, Alfred-Wegener-Institut va compensa emisiile de CO2 ale zborului.

Pe 2 aprilie, Lufthansa va aduce acasă în acest al doilea zbor, echipa internațională de cercetare AWI și oamenii de știință DLR în Germania din Insulele Falkland. Zborul LH2575 este programat să aterizeze la Aeroportul din Munchen pe data de 3 aprilie la ora 15:00, ora locală.

Primul zbor din Hamburg către Insulele Falkland, care a avut loc la sfârșitul lunii ianuarie 2021, a fost cel mai lung zbor non-stop de pasageri din istoria Lufthansa. Aeronava Airbus A350-900 a ajuns la baza militară Mount Pleasant după ce a zburat peste 13.000 de kilometri în mai mult de 15 ore.

Leave A Reply

Your email address will not be published.