Ultimul zbor operat de Airberlin! Goodbye, Airberlin! #BER4EVR

Am amânat publicarea acestui articol în speranța că nu e adevărat. Nu e plăcut să scrii despre faliment, despre informații triste. Dar inevitabilul s-a întâmplat pentru AirBerlin. Din 27 octombrie 2017, al doilea mare transportator german - AirBerlin - a devenit istorie.

0 535

La mijlocul lunii august, după ce Etihad Airways a decis să blocheze orice ajutor, AirBerlin a anunțat insolvența. Și inevitabilul s-a întâmplat. Pe 27 octombrie 2017, oficial AirBerlin și-a încetat activitatea.

Adio, Airberlin!

Din august și până la finalul lunii octombrie, oficialii AirBerlin au căutat soluții pentru a duce până la capăt toate operațiunile. Nu cred că mai erau șanse de salvare, dar măcar nu și-au încetat activitatea peste noapte.

Așa se face că pe 27 octombrie, după 39 de ani de activitate, AirBerlin a operat ultimele zboruri! A fost o zi plină de emoții, de amintiri, de nostalgie.

Apropo! Știați că primul zbor AirBerlin a decolat de la aeroportul Tegel – Berlin spre Palma de Mallorca, în 28 aprilie 1979?

Ultimul zbor AirBerlin (AB6210), care a încheiat oficial activitatea transportatorului german, a fost operat pe ruta Munchen – Berlin. A avut indicativul BER4EVR și a fost onorat cu aeronavă Airbus A320.

În jurul orei 23:45, aeronava, care a avut 178 de pasgeri la bord, a aterizat la Berlin-Tegel în aplauze și jeturi de apă. Adio, Airberlin!

În faliment, înregistrând o pierdere de 782 de milioane de euro în 2016, a doua companie aeriană germană și-a încetat definitiv activitatea. Acesta a vândut o mare parte din active către grupul german Lufthansa, care va cumpăra 81 de avioane la un preț estimativ de 210 milioane de euro. Totodată, va salva și aproximativ 3000 de angajați.

Easyjet, transportatorul low-cost britanic, s-a arătat interesat de activele Airberlin de la Berlin-tegel, în special 25 de aeronave în valoare de aproximativ 40 milioane de EURO. Va prelua și aproximativ 1000 de angajați.

Easyjet dorește și operarea a 3 rute interne în Germania: Tegel – Dusseldorf, Tegel – Stuttgart și Tegel – Munchen. În prezent, operatorul low-cost nu zboară din/spre Tegel, dar își va începe activitatea în această iarnă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.