blank

Lufthansa City Airlines a operat azi primul zbor!

0 199

Lufthansa City Airlines, cea mai tânără companie aeriană din grupul Lufthansa, a început operațiunile pe 26 iunie 2024. Primul zbor VL2508 a decolat de la München, la ora locală 09:10, cu direcția Birmingham. Acesta a fost operat cu un Airbus A320neo. Pasagerii s-au bucurat de experiența Lufthansa, dar și de confortul oferit de una dintre cele mai moderne și eficiente aeronave dedicate zborurilor scurte și medii.

„ Lufthansa City Airlines se angajează să se poziționeze cu succes pe segmentul european pe distanțe scurte și medii de la Munchen și Frankfurt. Este o investiție majoră în viitor, care va consolida poziția Germaniei în aviația europeană și va crea numeroase locuri de muncă atractive ”, spune Jens Fehlinger, Managing Director al Lufthansa City Airlines.

Rutele oferite pot fi deja rezervate prin canalele de vânzare cunoscute ale Grupului Lufthansa sub numerele de zbor „VL”. Prima aeronavă va zbura inițial către Birmingham, Düsseldorf, Köln, Hanovra și Bremen. Din 27 iulie, a doua aeronavă, un Airbus A319, va zbura către Bordeaux, Hamburg și Berlin. Odată cu extinderea planificată a flotei, Lufthansa City Airlines va adăuga alte destinații europene rețelei sale și o va extinde treptat.

După primele cinci aeronave din familia Airbus A320, flota va fi extinsă la cel puțin încă opt A320neo și alte A319 în anul viitor. Livrarea celor 40 de aeronave noi de tip Airbus A220-300, eficient din punct de vedere al combustibilului, va începe în 2026.

Leave A Reply

Your email address will not be published.