Austria a autorizat primul lockdown la nivel național pentru persoanele nevaccinate cu vârsta de peste 12 ani.

3 1.225

De luni, Austria a autorizat primul lockdown la nivel național pentru persoanele nevaccinate cu vârsta de peste 12 ani. Măsura este luată pentru a stopa creșterea alarmantă a numărului de noi cazuri de coronavirus și a presiunii în creștere asupra unităților de terapie intensivă. Austria este prima țară din lume care ia această măsură drastică. Carantina pentru nevaccinați intră în vigoare la miezul nopții.Măsura va însemna că oamenii vor avea voie să iasă din casă doar pentru activități esențiale, cum ar fi mersul la medic sau cumpărarea de alimente.

Europa este din nou epicentrul pandemiei de COVID-19, ceea ce a determinat unele guverne să ia în considerare reimpunerea blocajelor. Austria are una dintre cele mai mari rate de infecție de pe continent, cu o incidență de 815 la 100.000 de oameni pe ultimele 7 zile.

Măsurile de luni le vor extinde pe cele impuse în urmă cu o săptămână, care tăiau accesul persoanelor nevaccinate în locuri publice inclusiv restaurante, hoteluri, teatre și teleschiuri.

Aproximativ 65% din populația Austriei este complet vaccinată împotriva COVID-19, una dintre cele mai scăzute rate din Europa de Vest. Mulți austrieci sunt sceptici cu privire la vaccinuri, o viziune încurajată de Partidul Libertății de extremă dreapta, al treilea ca mărime din parlament. „Trebuie să creștem rata de vaccinare. Este rușinos de scăzută”, a declarat cancelarul Austriei, duminică, într-o conferință de presă.

Lockdownul din Austria, care nu se aplică copiilor sub 12 ani sau persoanelor care s-au recuperat recent de COVID-19, va dura inițial 10 zile, a declarat ministrul Sănătății Wolfgang Mueckstein. Mulți oficiali, inclusiv din cadrul partidului conservator al lui Schallenberg și din poliție, și-au exprimat îndoielile că această blocare poate fi aplicată în mod corespunzător, deoarece se aplică doar unei părți a populației.

Ministrul de Interne, Karl Nehammer, a declarat că vor exista controale ale poliției și amenzi de până la 1.450 de euro (1.660 de dolari) pentru încălcări, iar toate controalele vor verifica starea de vaccinare a oamenilor.

De mâine, fiecare cetățean, fiecare persoană care locuiește în Austria trebuie să fie conștientă de faptul că poate fi verificată de poliție”, a declarat Nehammer în conferința de presă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.