Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată de Romania (11 noiembrie 2021)

0 2.304

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârea nr. 102 prin care se actualizează lista țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat:Lista va intra în vigoare începând cu 14 noiembrie 2021!

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de astăzi, 11 noiembrie 2021, Hotărârea nr. 102 care prevede:
1) actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat:

-în zona roșie au intrat: Germania, Elveția, Polonia, Norvegia, Statele Unite ale Americii, Liechtenstein, Andorra, Bosnia și Herțegovina, Macedonia de Nord, Azerbaidjan și Botswana;
-în zona galbenă au intrat:
•din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Belarus, Noua Caledonie, Suriname și Saint Vincent și Grenadine;
•din zona verde, în urma creșterii incidenței: Finlanda, Laos, Insulele Falkland și Insulele Turks și Caicos;
-în zona verde au intrat: Saint Lucia.

2) abilitarea Ministerului Sănătății în vederea elaborării metodologiei de administrare a testelor rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă în unitățile de învățământ.

Pasagerii cu certificatului digital european COVID nu mai trec prin controlul DSP din aeroportul Henri Coandă – Otopeni!

Certificatul digital COVID-19 UE va fi singura dovadă de vaccinare / testare recunoscută la trecerea frontierei, din 13 august.

Copiii sub 12 ani sunt exceptați de la măsura carantinării și obigativității prezentării unui test RT-PCR, indiferent de zona din care călătoresc!

Leave A Reply

Your email address will not be published.