Aeroportul Internațional Aurel Vlaicu – Băneasa, București – a fost reabilitat complet!

0 498

Astăzi, 11.11.2021, în cadrul unei conferințe de presă, Compania Națională Aeroporturi București a marcat finalizarea lucrărilor de reabilitare și refuncționalizare a interioarelor clădirilor A, B și Rotondă de la Aeroportul Internațional București Băneasa – Aurel Vlaicu (AIBB-AB).La eveniment au participat Dan Vîlceanu – Ministrul Transporturilor și Ionel Scrioșteanu – Secretar de Stat. Valoarea contractului a fost de 66.629.040 lei fără TVA (inclusiv cheltuieli diverse și neprevăzute), valoarea decontată fiind în procent de 96%.

De menționat faptul că Aeroportul Internațional Aurel Vlaicu – Băneasa, București va putea asigura un flux de maxim 400 de pasageri (zboruri interne / internaționale) și 50 de pasageri VIP pe oră. Se estimează că primii pasageri vor călători din / spre Aeroportul Internațional Aurel Vlaicu – Băneasa, București începând cu martie 2022.

Terminalul central Aeroportul International Aurel Vlaicu – Baneasa, Bucuresti
Zona ridicare bagaje cala – Aeroportul International Aurel Vlaicu – Baneasa, București

Antreprenorii acestor lucrări de anvergură au fost SC Bog’Art SRL (lider de asociere), UTI Grup SA (asociat), UTI FM (subcontractant), garanția lucrării fiind de 73 de luni de la încheierea lucrărilor. Aeroportul Internațional București-Băneasa este al treilea cel mai vechi aeroport din lume încă funcțional și cel mai vechi care nu și-a întrerupt activitatea aeronautică.

Leave A Reply

Your email address will not be published.