blankblank

Lion Air este interesată de avioanele Bombardier CSeries

0 626

La câteva zile de la primul zbor al unui avion CSeries, Rusdi Kirana, fondatorul şi CEO Lion Air, a vizitat baza Bombardier din Canada. Acesta a declarat că a găsit avioane „dincolo de aşteptări” şi ia în calcul să plaseze o comandă importantă pentru modelul CS300 (cel mai mare model cu capacitatea de transport de până la 160 de pasageri).

CEO Lion Air a mai afirmat că este un salt foarte mare înainte pentru Bombardier şi a subliniat avantajele noilor avioane CSeries, inclusiv acela de a putea ateriza pe piste scurte. Comanda ar putea fi plasată oficial în cadrul show-ului aviatic Farnborough Airshow din 2014. Nu a dezvăluit numărul de unităţi dorite, dar a afirmat că Lion Air va fi cel mai mare client la acel moment.

Compania aeriană Lion Air este recunoscută pe piaţa aviaţiei civile pentru comenzile uriaşe plasate către Airbus şi Boeing, dar şi pentru câteva incidente importante înregistrate în ultimii ani. Pe 14 februarie 2012, Lion Air a făcut cea mai mare comandă din istoria Boeing. Un an mai târziu, Lion Air a comandat aeronave Airbus în valoare de peste 20 de miliarde de dolari.

Bombardier speră să livreze primele avioane CSeries în 2014, dar multe voci din piaţă spun că acest lucru nu se va întâmpla, 2015 fiind un target mai realist. Până în prezent, CSeries a strâns comenzi ferme pentru 177 de unităţi plus 211 opţionale. Mă aştept ca Lion Air să comande peste 150 de avioane CS300, dar vedem în 2014!

Leave A Reply

Your email address will not be published.