KLM ajustează programul operațional în Europa, dar extinde rețeaua intercontinentală

0 1.056

Al doilea val cu infectări de COVID-19 din Europa a dus la noi restricții, determinând KLM Royal Dutch Airlines să modifice programul operațional.

KLM va continua să deservească cât mai multe destinații posibil, dar va reduce capacitatea locurilor și frecvența zborurilor, în special în Europa.

În lunile următoare, KLM va zbura spre aproximativ 90-95% din destinațiile europene pe care le deservea înainte de criză. Însă, din cauza noilor restricții, mai multe rute vor fi suspendate, în principal spre Marea Britanie. Capacitatea de transport va fi redusă de la aproximativ 50% la 40% pentru cursele europene.

KLM extinde rețeaua intercontinentală

În ceea ce privește serviciile intercontinentale, numărul zborurilor de pasageri va fi la 50-60% din capacitate. Dacă la aceste cifte adaugăm și serviciile cargo, compania aeriană va opera aproximativ la 65% din capacitatea totală.

Pandemia de COVID-19 confirmă faptul că o rețea flexibilă este foarte importantă. Prin deschiderea unor rute noi, companiile aeriene compensează cererile mici de pe alte rute. Astfel, KLM își consolidează poziția pe piață ori de câte ori adaugă o nouă destinație la rețeaua deja existentă.

Începând cu sfârșitul lunii octombrie, KLM a reluat mai multe zboruri

  • Din 24 octombrie, KLM a reluat cursele săptămânale către Chengdu (Beijing)
  • Din 25 octombrie, a fost reluată cursa zilnică cu destinația Poznan (Polonia)
  • Începând cu 29 octombrie, KLM a reluat circuitul Amsterdam-Calgary-Edmonton-Amsterdam, odată cu reluarea rutei către Edmonton (Canada)
  • Din 8 noiembrie, KLM are 3 zboruri zilnice către noul aeroport Berlin Brandenburg (Germania)

Din luna decembrie, KLM va adăuga 2 noi destinații rețelei sale deja existente

  • Din 10 decembrie, KLM va opera 2 zboruri săptămânale către Zanzibar, cu un stop tehnic la Aeroportul Internațional Dar es Salaam din Tanzania când se întoarce la Amsterdam;
  • Din 4 ianuarie 2021, vor fi 4 curse către Riyadh (Arabia Saudită).
Leave A Reply

Your email address will not be published.