KLM a dezvăluit casa în miniatură 102: Teatrul Tuschinski din Amsterdam!

0 257

La împlinirea a 102 de ani de la înființare, KLM a dezvăluit casa în miniatură 102: Teatrul Tuschinski din Amsterdam! S-a întâmplat pe 7 octombrie, în cadrul unui eveniment anivarsar ce a avut loc la Amsterdam. Am fost prezent la acest eveniment, singurul jurnalist de profil din România, grație Travel Communication Romania.În fiecare an, pe 7 octombrie, KLM dezvăluie o nouă casă în miniatură pentru a marca aniversarea. Casa din acest an este o miniatură Delftware a teatrului Tuschinski din Amsterdam. KLM este una dintre cele mai vechi companii aeriene din lume, care zboară sub același nume de la înființare.

Teatrul Tuschinski din Amsterdam
Teatrul Tuschinski din Amsterdam

Această nouă casă a fost prezentată cu doar trei săptămâni înainte ca teatrul Tuschinski să împlinească centenarul. Acesta a fost deschis pe 28 octombrie 1921, sub conducerea polonezului Abraham Icek Tuschinski. Cu Hermann Ehrlich și Hermann Gerschtanowitz, Tuschinksi construise un imperiu cinematografic la Rotterdam până când o bucată de teren lângă Munt din Amsterdam i-a atras atenția.

Când s-a deschis, ziarul Het Vaderland a scris: „Fațada monumentală a lui Tuschinski, cu liniile sale fine și piatra frumoasă, contrazice interacțiunea luminii care triumfă în interior”. Această combinație de stiluri răsună în întreaga clădire în picturi murale colorate și strălucirea ambientală a lămpilor sale ornamentale.

Actualul proprietar al cinematografului, Pathé, a efectuat ample lucrări de restaurare a clădirii, reinstalând atmosfera sa unică. La începutul acestui an, Tuschinski a fost proclamat cel mai frumos cinematograf din lume de către revista britanică Time Out.

Petrecerea aniversara KLM 102 ani
Petrecerea aniversara KLM 102 ani

Revenind la casele miniaturale Delftware, povestea lor a început în 1950, când KLM a prezentat prima căsuță. Acestea conțin gin Bols Jenever și sunt distribuite pasagerilor World Business Class de pe zborurile intercontinentale. Casele sunt replici ale clădirilor speciale din Olanda și sunt foarte căutate ca obiecte de colecție. Din 1994, numărul casei se potrivește cu vârsta KLM, o nouă miniatură fiind adăugată la colecție în fiecare an în jurul aniversării KLM, pe 7 octombrie.

În scurta vizita la Amsterdam, am avut parte și de un tur prin oraș, în căutarea clădirilor speciale ce au replică în colecția KLM de case în miniatură, dar despre toate acestea într-un alt articol.

Leave A Reply

Your email address will not be published.