Vechea Alitalia a operat ultimul zbor! Arrivederci, Alitalia – Benvenuto, Alitalia!

0 924

După 74 de ani, Alitalia va înceta toate operațiunile. Ultimul zbor din istoria Alitalia este operat joi, 14 octombrie, începând cu ora 22:05 (ora Italiei). Zborul va purta indicativul AZ1586 și va fi operat pe ruta Cagliari – Roma Fiumicino.

blank

Din nefericire, Alitalia nu a mai putut fi salvată. În ultimii ani a zburat pe pierdere, a înregistrat datorii foarte mari pe care statul italian a încercat să le acopere, dar inevitabilul s-a întâmplat. În 50 de ani, s-au pompat peste 13 miliarde de EURO de la bugetul de stat într-o companie ce a refuzat să se reformeze.

Surprinzător, dar italienii nu plâng după Alitalia. Într-un fel s-au săturat și ei să achite datoriile unei companii care ”a refuzat” să iasă din mocirlă. Din 2002, Alitalia nu a mai fost profitabilă. În 2017, Alitalia și-a declarat falimentul, dar a reușit să mai zboare până astăzi, 14 octombrie.

Italia nu va rămâne fără o companie aeriană națională. Din cenușa Alitalia se naște Italia Trasporto Aereo (ITA), o nouă companie ce va purta cu mândrie drapelul Italiei. Va începe să zboare chiar de mâine, 15 octombrie. A preluat o serie de active de la Alitalia, inclusiv 52 de avioane (din totalul de 150 existente în flota Alitalia) și o parte din sloturile de atereizare și decolare ale Alitalia. Va păstra 2800 de angajați din totalul de 11 000 câți au fost la Alitalia.

Pentru început, ITA va zbura spre 44 de destinații, dar speră să crească rețeaua operațională la 74 de destinații până în 2025.

Presa din Italia anunță că brandul Alitalia a fost cumpărat de ITA pentru suma de 90 de milioane de EURO, în tranzacție intrând și domeniul www.alitalia.com, dar și toate celelalte drepturi ce țin de marcă. Iată că Alitalia renaște!

Leave A Reply

Your email address will not be published.