Jet2 a suspendat toate zborurile până la 23 iunie 2021.

0 472

Jet2 a suspendat toate zborurile până la 23 iunie 2021, învinuind lipsa de claritate a guvernului în priviința călătoriilor internaționale. Compania aeriană low-cost de agrement este primul operator care a suspendat zborurile ca răspuns la măsurile luate de Global Travel Taskforce.


De asemenea, Guvernul britanic a dezvăluit mai multe detalii cu privire la sistemul „semafor” pe care intenționează să îl implementeze pe măsură ce industria turismului se va redeschide. schema va clasifica țările în funcție de risc. Factorii care includ procentul populației care au fost vaccinată împotriva Covid-19, rata infecției, prevalența variantelor de îngrijorare și accesul la date științifice fiabile și secvențierea genomică.

Călătoriile internaționale spre anumite destinații vor fi posibile începând cu 17 mai.

CEO-ul Jet2, Steve Heapy, a declarat că a fost extrem de dezamăgit de această decizie. „Ne-am luat timp să studiem cadrul Global Travel Taskforce și suntem extrem de dezamăgiți de lipsa de claritate și detalii. De fapt, cadrul măsurilor luate este practic același cu cel de acum șase luni. După publicarea noilor măsuri, nu știm când vom putea începe să zburăm, unde putem zbura și costul testării. În loc să răspundă la întrebări, cadrul îi lasă pe toți să ceară mai mult.”

Jet2-informare-clienti

Testarea călătorilor va juca un rol esențial și în sezonul estival

Guvernul a declarat că testarea rămâne o parte esențială pentru protejarea sănătății publice, deoarece restricțiile încep să fie eliminate. Calătorii care vor intra în UK nu vor fi scutiți și vor trebui să efectueze un test înainte de călătorie, plus alte două după ce vor ajunge pe teritoriul britanic, în ziua a doua și în ziua a 8-a.

Oficialii au adăugat că este prea devreme pentru a prezice ce țări vor fi pe lista roșie pe parcursul verii, iar guvernul continuă să ia în considerare o serie de factori. Restricțiile vor fi revizuite în mod oficial pe 28 iunie în functie de cum pandemia va evolua sau va involua, la nivel intern și internațional și pentru a vedea dacă măsurile actuale ar putea fi anulate.

Leave A Reply

Your email address will not be published.