“Putin Force One” a efectuat primul zbor de test pe 9 aprilie 2021.

0 559

“Putin Force One”, un Ilyushin Il-96-300 modernizat și puternic modificat, care urmează să devină unul dintre avioanele prezidențiale ale Federației Ruse, a efectuat primul zbor de test pe 9 aprilie 2021. Avionul a fost asamblat la uzina de aviație de la Voronej și va fi supus testelor înainte de a intra în serviciul operațional.

Aeronava va fi livrată către Rossiya Airlines.

“În timpul zborului la altitudini cuprinse între 5000 și 9000 de metri, stabilitatea, manevrabilitatea aeronavei, operabilitatea tuturor sistemelor sale și a motoarelor au fost verificate”, a scris UAC într-un comunicat de presă. Zborul de testare, care a durat aproximativ două ore, a fost considerat reușit. Potrivit producătorului său, avionica aeronavei a fost modernizată pentru a respecta standardele europene și internaționale. „Aeronava este echipată cu un sistem de navigare și de zbor modernizat”, a comentat UAC.

“Putin Force One” a efectuat primul zbor de test pe 9 aprilie 2021.

Ilyushin Il-96 a fost proiectat la mijlocul anilor 80 și a zburat pentru prima dată în 1988. Din 1996, o versiune modificată numită Il-96-300PU a fost principala aeronavă pentru transportul președintelui Federației Ruse. La fel ca majoritatea avioanelor prezidențiale, are un sistem de comunicații avansat și protecție antirachetă cu laser.

Aeronava va fi livrată către Rossiya Airlines, al cărei „Detașament Special de Zbor” este responsabil de operarea flotei VIP din Rusia, cea care transportă oficiali ai statului, inclusiv pe președintele Putin.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.