Italia modifică regulile din zona portocalie: călătorii, restaurante, magazine, școli și sport

0 6.704

Începând de astăzi, 12 aprilie, Lombardia, Piemontul, Lazio și majoritatea celorlalte regiuni devin portocalii. Doar Campania, Puglia, Sardinia și Valle d’Aosta rămân în zona roșie.


Astfel, de astăzi, cei din zona portocalie nu vor putea părăsi regiunea sau municipiul, dar se pot deplasa fără restricții între 05:00 și 22:00, fără a avea nevoie de declarație.

Se poate merge la prieteni sau rude o singură dată pe zi în același municipiu, între 5 și 22, maximum două persoane pe lângă cele care locuiesc deja împreună în casa de destinație.

Este interzis consumul de alimente și băuturi în restaurante și alte unități de alimentație publică (inclusiv baruri, patiserii, înghețate etc.) și în vecinătatea acestora. De la 5 la 22 este permisă vânzarea de alimente și băuturi doar cu ridicare. Livrarea la domiciliu este permisă fără limite de timp. Consumul de alimente și băuturi în hoteluri și alte activități de cazare este permis numai pentru clienți.

Sunt deschise magazinele, coafurile, centrele de înfrumusețare. În zilele de sărbătoare și în zilele anterioare sărbătorilor, magazinele din interiorul centrelor comerciale și piețelor sunt închise, cu excepția farmaciilor, parafarmaciilor, centrelor de sănătate, a spălătoriilor și a curățătoriei chimice, a punctelor de vânzare a produselor alimentare, a produselor agricole și horticole, a tutunului, a ziarelor și a bibliotecilor.

Creșele, grădinițele, școlile primare și școlile gimnaziale sunt deschise pentru lecții cu prezență fizică. Liceele garantează activități cu prezență fizică pentru cel puțin 50% și până la maximum 75% dintre studenți, în timp ce restul vor practica școala la distanță.

Sălile de sport și piscinele rămân închise. Însă vor putea fi redeschise centrele sportive publice și private cu activități exclusiv în aer liber. Se poate călători într-o altă municipalitate, de la 5 la 22, pentru a face sport doar dacă acest lucru nu este disponibil în municipalitatea de resedință, atâta timp cât este în aceeași regiune sau provincie autonomă .

Leave A Reply

Your email address will not be published.