Irlanda va implementa ”Certificatul digital COVID UE” începând cu 19 iulie

0 179

După ce au așteptat cu aproape trei săptămâni mai mult decât alte țări europene pentru a elibera Certificatul Digital COVID UE, irlandezii sunt avertizați să verifice cu atenție restricțiile de călătorie în țara de destinație, deoarece acestea se schimbă constant.

Spre deosebire de Germania, Cehia, Polonia, Bulgaria, Croația, Grecia și Danemarca, care au început să elibereze Certificatul Digital COVID UE pe 1 iunie, Irlanda a așteptat până pe 19 iulie pentru a se conecta la gateaway-ul EUDCC. Se crede că această întârziere s-a produs din cauza atacurilor cibernetice care au avut loc în luna mai, care au vizat furnizorul de servicii de sănătate al țării.

Cu toate acestea, documentul intenționează să faciliteze procesul de călătorie în întreaga Europă pentru toți cetățenii europeni din statele membre complet vaccinați. Sunt acceptate vaccinurile autorizate de către Agenția Europeană pentru Medicamente, cum ar fi Moderna, AstraZeneca, Pfizer și Janssen. În plus, persoanele care sunt imune la virus din cauza unei infecții anterioare sau cele care prezintă un rezultate negativ al unui test PCR sunt, de asemenea, eligibile pentru a obține un astfel de document.

Irlanda va implementa ”Certificatul digital COVID UE” începând cu 19 iulie.

În timp ce irlandezii se pregătesc să petreacă vacanța în străinătate, multe teritorii pun în aplicare propriile restricții și cerințe de călătorie, ținând cont de situația Coronavirusului în țara de origine a călătorului, în special acele țări care se confruntă cu creșteri ale ratelor de infecție cu varianta Delta a Coronavirus.

Franța, unul dintre statele cu cele mai stricte restricții de călătorie din UE, a anunțat recent că va modifica restricțiile de călătorie împotriva călătorilor nevaccinați din Marea Britanie, Spania și Portugalia. Deși aceste reguli nu se aplică cetățenilor irlandezi complet vaccinați, este important să rețineți regulile specifice pe care Franța le-a pus în aplicare cu privire la vaccinuri.

Pe de altă parte, autoritățile spaniole permit turiștilor din Irlanda să intre pe teritoriul spaniol fără a sta în carantină dacă furnizează un certificat de vaccinare, certificat de recuperare din boală sau rezultatul negativ l unui test PCR.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, Irlanda a raportat 12 decese legate de Coronavirus în ultimele 24 de ore, în timp ce au fost înregistrate 783 de cazuri pozitive. Începând cu 13 iulie 2021, în țară au fost administrate în total 4.861.257 doze de vaccin.

Leave A Reply

Your email address will not be published.