Pratt & Whitney Canada continuă cercetările pentru tehnologia de propulsie hibrid-electrică

0 293

Pratt & Whitney Canada a anunțat planurile de a avansa cercetarea pentru tehnologia de propulsie hibrid-electrică și al aeronavei demo, ca parte a unei investiții CAD de 163 milioane de dolari, investiție susținută de guvernele din Canada și Quebec.Noua tehnologie de propulsie hibrid-electrică va conduce la îmbunătățiri semnificative ale eficienței aeronavelor prin optimizarea performanțelor în diferitele faze ale zborului, permițând utilizatorului să reducă cu 30% consumul de combustibil și emisiile de CO2, comparativ cu un avion de linie cu turbo-propulsor regional modern.

P&WC lucrează cu De Havilland Aircraft of Canada Limited (De Havilland Canada) pentru a integra această tehnologie hibrid-electrică într-un aeronavă demo De Havilland Canada Dash 8-100. Acest avion demo va include un motor electric avansat și un controler de la Collins Aerospace, de asemenea o afacere Raytheon Technologies.

Pratt & Whitney Canada continuă cercetările pentru tehnologia de propulsie hibrid-electrică.

Ca parte a planului de redresare ecologică al Canadei, Fondul Strategic de Inovare al Guvernului Canadei susține demo-ul tehnologic, care va contribui la punerea industriei aerospațiale a Canadei în fruntea eforturilor globale de a face aviația mai durabilă. Guvernul Quebecului sprijină acest proiect prin Investissement Québec și Ministerul Economiei și Inovării, ca parte a unei inițiative cunoscute sub numele de „Aéronef pour la mobilité numérique et verte de demain”.

Combinând tehnologii avansate dezvoltate de P&WC și Collins, acest proiect este un succesor al Proiectului 804, lansat în 2019, ca program comun de dezvoltare ale celor două companii, și oferă o bază solidă pentru acest nou program. P&WC va viza testarea la sol în 2022, conducând la testarea în aer a aeronavei Dash 8-100 în 2024.

Dezvoltarea tehnologiei de propulsie hibrid-electrică este un element central al strategiei Pratt & Whitney de a face aviația mai durabilă.

Toate aceste elemente vor fi esențiale pentru ca industria aeronautică să își îndeplinească obiectivele de reducere semnificativă a emisiilor de CO2 până în 2050. Compania va continua să colaboreze cu partenerii din industrie la nivel global, într-o mare varietate de proiecte care vizează o aviație din ce în ce mai durabilă, în beneficiul clienților și al mediului.

Compania sprijină eforturile industriei de a coordona și de a accelera dezvoltarea tehnologiilor de aviație ecologice în Canada, reunind părțile interesate din ecosistemul aerospațial canadian, de la lanțul de aprovizionare la mediul academic și la organizațiile guvernamentale.

Leave A Reply

Your email address will not be published.