INFO: Transportul de la aeroport la domiciliu cu ajutorul rudelor / prietenilor în vreme de COVID-19

0 1.472

Trăim vremuri grele în timpul pandemiei de coronavirus (COVID-19). Pentru a limita răspândirea virusului, autoritățile au impus restricții de călătorie, au suspendat majoritatea zborurilor și au impus cetățenilor să stea izolați în propriile locuințe (cu mici excepții – cumpărături pentru traiul cotidian, farmacie, urgențe medicale, job).

Transportul de la aeroport la domiciliu

Dar ce facem dacă avem de luat pe cineva de la aeroport? Spre surprinderea multora, încă mai sunt operate zboruri între Marea Britanie și România, preponderent din Londra spre București. Aeroporturi București a solicitat un răspuns de la Grupul de Comunicare Strategică.

Întrebare: Dacă am un prieten care vine cu avionul din altă țară pot să îl iau de la aeroport?

Răspuns: În cazul în care persoana nu are cu ce să se deplaseze de la aeroport către locul de domiciliu sau locul în care urmează să locuiască, atunci deplasarea este permisă. Se completează declarația pe propria răspundere, având motiv ajutorarea persoanelor.

Trebuie avut în vedere că cetățenii, care sosesc din zonele roșii, intră în carantină instituționalizată. Deci aceștia NU POT FI LUAȚI de la aeroport de aparținători, rude sau prieteni.

Iar cei care vin din zonele galbene intră în autoizolare. Acest fapt presupune că persoana, care intră în contact cu pasagerii sosiți, TREBUIE să respecte aceeași procedură de autoizolare. Cu alte cuvinte, mergi și iei persoana / persoanele de la aeroport, dar apoi te autoizolezi 14 zile.

Vom continua să venim cu astfel de informații utile!

Sursa: Bucharest Airports

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanishTurkish