blank

INFO: Transportul de la aeroport la domiciliu cu ajutorul rudelor / prietenilor în vreme de COVID-19

2 7.685

Trăim vremuri grele în timpul pandemiei de coronavirus (COVID-19). Pentru a limita răspândirea virusului, autoritățile au impus restricții de călătorie, au suspendat majoritatea zborurilor și au impus cetățenilor să stea izolați în propriile locuințe (cu mici excepții – cumpărături pentru traiul cotidian, farmacie, urgențe medicale, job).

Transportul de la aeroport la domiciliu

Dar ce facem dacă avem de luat pe cineva de la aeroport? Spre surprinderea multora, încă mai sunt operate zboruri între Marea Britanie și România, preponderent din Londra spre București. Aeroporturi București a solicitat un răspuns de la Grupul de Comunicare Strategică.

Întrebare: Dacă am un prieten care vine cu avionul din altă țară pot să îl iau de la aeroport?

Răspuns: În cazul în care persoana nu are cu ce să se deplaseze de la aeroport către locul de domiciliu sau locul în care urmează să locuiască, atunci deplasarea este permisă. Se completează declarația pe propria răspundere, având motiv ajutorarea persoanelor.

Trebuie avut în vedere că cetățenii, care sosesc din zonele roșii, intră în carantină instituționalizată. Deci aceștia NU POT FI LUAȚI de la aeroport de aparținători, rude sau prieteni.

Iar cei care vin din zonele galbene intră în autoizolare. Acest fapt presupune că persoana, care intră în contact cu pasagerii sosiți, TREBUIE să respecte aceeași procedură de autoizolare. Cu alte cuvinte, mergi și iei persoana / persoanele de la aeroport, dar apoi te autoizolezi 14 zile.

Vom continua să venim cu astfel de informații utile!

Sursa: Bucharest Airports

2 Comentarii
 1. VALENTIN PICA says

  Buna ziua,

  Am planificat un zbor de repatriere din Arabia Saudita. Din pacate nu am cu ce sa ma deplasez catre locuinta proprie pentru autoizolare. Nu doresc sa chem un prieten care sa fie mai apoi obligat sa stea si el in auto-izolare.
  In acest caz aveti o procedura de transport catre locuita proprie?
  Unde pot gasi informatii suplimentare?

  Multumesc,
  Valentin

  1. Sorin Rusi says

   Puteti folosi mijloacele de transport. Stiu, pare ciudat. Dar se pare ca deplasarea e permisa spre locuinta de izolare. DSP va poate ajuta cu mai multe informatii in aceasta directie…

Leave A Reply

Your email address will not be published.