Vietnam suspenda toate operatiunile aeriene pana pe 15 aprilie

0 334

Ministerul transporturilor din Vietnam a solicitat Autorității de Aviație Civilă a țării să anunțe companiile aeriene despre suspendarea transportului aerian de pasageri în perioada 1 – 15 aprilie.

Potrivit presei vietnameze, autoritățile relatează că directiva nu se aplică pasagerilor cu statut diplomativ, funcționarilor sau specialiștilor, managerilor de afaceri și a altor categorii aprobate de Comitetul Național de Prevenire și Control Covid-19.

Vietnam suspenda toate operatiunile aeriene

Suspendarea operațiunilor aeriene, care are ca scop limitarea răspândirii pandemiei, nu este singura măsură luată de Vietnam. A fost instaurat un blocaj național pentru combaterea COVID-19. Aproximativ 100 de milioane de oameni au ordin să nu părăsească locuințele, cu excepția deplasărilor la magazinele alimentare, farmacii și urgențe medicale. Acestea sunt cele mai extreme măsuri luate după ce inițial Vietnam a reușit să facă față cu succes primului val.

Vietnamul a limitat primul val, care a început în ianuarie. Iar acum țara este lovită de un nou val. Au fost raportate 204 cazuri noi, fără decese deocamdată.

Înainte de noile directive impuse de guvernul din Vietnam, Autoritatea Aviației Civile a suspendat aeroporturile Noi Bai și Tan Son Nhat, dar a limitat și zborurile interne pentru a preveni răspândirea Covid-19.

Vietnam Airlines, una dintre companiile aeriene afectate, va continua să opereze un număr limitat de zboruri interne în următoarele 2 săptămâni:

Hanoi – Ho Chi Minh – o rotație zilnică dus-întors
Hanoi – Da Nang – o rotație zilnică dus-întors
Ho Chi Minh – Da Nang – o rotație zilnică dus-întors

Leave A Reply

Your email address will not be published.