Lista tarilor pe zonele rosu si galben (Institutul National de Sanatate Publica Romania) (24 martie 2020)

0 2.529

Pandemia de Coronavirus se extinde alarmant de repede în fiecare zi. Mii de cazuri noi sunt anunțate peste tot în lume, dar preponderent în Europa. Până în prezent, 395,500 de persoane au fost depistate cu noul virus COVID-19, dintre care 17,229 au murit, iar 103,719 s-au vindecat.

Vreme de aproximativ 2 luni, China – regiunea Hubei a fost epicentrul epidemiei. Iar de aproximativ 4 săptămâni, epicentrul s-a mutat în Europa, mai exact în Italia. Și de aici în majoritatea țărilor europene și pe alte continente. Iar la nivel global s-a decretat Pandemia de Coronavirus.

Și, inevitabil, virusul COVID-19 a ajuns în România. În prezent sunt raportate 762 de cazuri, dintre care 79 persoane s-au vindecat și au fost raportate 8 decese. Și cu siguranță numărul celor infectați va crește.

Pentru a limita răspândirea virusului și pentru a ține sub control situația celor ce sosesc în România, Institutul Național de Sănătate Publică a împărțit țările și zonele afectate pe culori: roșu și galben.

Lista tarilor pe zonele rosu si galben

Lista tarilor pe zonele rosu si galben

Obligația celor ce sosesc din zonele mentionate mai sus

Dacă veniți în România dintr-o țară sau regiune aflată în zona roșie, veți intra automat în carantină instituționalizată timp de 14 zile, adică în locuri special amenajate sub pază.

Persoanele carantinate, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt carantinate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Dacă veniți în România dintr-o țară sau regiune aflată în zona galbenă, veți intra automat la izolare la domiciliu pentru 14 zile. Conform noilor decrete, nu aveți voie să părăsiți domiciliul.

Persoanele izolate la domiciliu, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt considerate persoane cu risc crescut de contagiozitate și sunt conduse de forțele de ordine publică și plasate în carantină instituționalizată, sub pază.

Măsurile dispuse mai sus nu exonerează persoanele de răspunderea contravențională sau penală. Mai multe detalii despre decretul militar!

Leave A Reply

Your email address will not be published.