INFO: Carantină instituționalizată sau izolare la domiciliu dacă tranzitez o țară din zona roșie?

0 1.195

De când cu ordonanțele militare și restricțiile de călătorie, oamenii au început să aibă tot felul de întrebări cu privire la motivele de deplasare. Unele dintre ele sunt cu adevărat întemeiate, altele doar motive lipsite de urgență. La astfel de întrebări, doar cei de la Grupul de Comunicare Strategică pot răspunde.

De altfel, Grupul de Comunicare Strategică a tot răspuns la astfel de întrebări. INFO: Transportul de la aeroport la domiciliu cu ajutorul rudelor / prietenilor în vreme de COVID-19. INFO: Ce avem voie si ce nu avem voie sa facem in perioada starii de urgenta?

Acum cei de la Aeroporturi București au obținut câteva informații interesante cu privire la carintinarea sau izolarea persoanelor ce vin din zona galbenă, dar tranzitează țări din zona roșie. Răspunsul e mai jos!

Carantină instituționalizată sau izolare la domiciliu

👨‍👩‍👧‍👦Dragi pasageri, 📢 Grupul de Comunicare Strategică transmite lămuriri cu privire modul de aplicare a măsurii carantinei instituționalizate pentru persoanele care au tranzitat si o țară din zona roșie în drumul lor spre România❗️

❓❓❓Întrebare: Pentru persoanele care revin în țară din zona galbenă, dar în ultimele 14 zile s-au aflat și pe teritoriul unei țări din zona roșie, se impune carantină sau izolare?

Carantina instituționalizată are loc în localitatea de origine a persoanei respective sau în localitatea în care ajunge la revenirea în țară?

Răspuns: Falsul în declarații constituie infracțiune, așa cum este prevăzut la art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare.

Față de persoanele care intră pe teritoriul României, autoritățile vor lua decizia legală în funcție de cele declarate, urmând ca ulterior să verifice veridicitatea informațiilor furnizate.

📌Facem precizarea că din data de 24 martie 2020, pentru toate persoanele care intră în România, se instituie măsura izolării la domiciliu sau, după caz, carantinării, așa cum este prevăzut la art. 5 alin. (1) din Ordonanța Militară nr. 3.

Consultând site-ul Institutului Național de Sănătate Publică puteți verifica ce țări sunt incluse în ZONA ROŞIE – pentru care se impune măsura carantinării instituționalizate pentru 14 zile. Nu este relevant dacă persoană a petrecut o perioadă mai lungă în țara respectivă sau a fost doar în trecere.

📌Referitor la locația la care se dispune efectuarea carantinei, aceasta este stabilită în spații speciale puse la dispoziție prin grija autorităților locale, de pe raza județului de domiciliu al persoanei care revine în țară.

❗️Vă rugăm să vă informați doar din surse oficiale❗️

🙏Gânduri bune tuturor!

Leave A Reply

Your email address will not be published.